Radovi vrijedni 4,3 milijuna kuna

Pogledajte kako će izgledati veslački hangar u Skradinu kod novog pristaništa za turističke brodoveFoto: Grad Skradin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Skradin objavio je na službenoj stranici fotografije veslačkog hangara uz novo pristanište Nacionalnog parka Krka. Projekt je, podsjetimo, podijelio Skradinjane koji su pokrenuli akciju prikupljanja potpisa za revidiranje projekta pristaništa u optimalne gabarite.

Radovi vrijedni 4,3 milijuna kuna trebali bi biti gotovi do sredine lipnja, a naručila ih je Javna ustanova Nacionalni park Krka.

– Veslački hangar, smješten neposredno uz pristanište NP Krka i komunalnu luku Mala jaruga,  planiran je na netto površini od 521 metara kvadratnih zatvorenog prostora, što uključuje prostor za smještaj čamaca sa svlačionicama, caffe bar, te teretanu s prostorijama za masažu i saunu za veslače, građane i goste Skradina. Visoku estetsku vrijednost objekta  predstavlja krovna travnata šetnica i vidikovac na neponovljivi skradinski akvatorij, a bočni, zapadni dio, suhozidnu padinu koja uz estetsku ima i praktičnu funkciju gledališta buduće ljetne pozornice. Ovaj projekt predstavlja ključni preduvjet produženja turističke sezone i pozicioniranje Skradina kao veslačke destinacije – navode iz skradinske gradske uprave.


Pratite nas i na društvenim mrežama: