Stare murve ostaju

Novo pristanište NP Krka produljit će skradinsku šetnicu i smanjiti gužve

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iz NP Krka reagirali su danas na brojne komentare Skradinjana pod njihovom najavom o početku izgradnje novog pristaništa za njihovu turističku flotu. Kako je Šibenski portal jutros objavio ta odluka podijelila je Skradinjane pa je organizirano prikupljanje potpisa za reviziju projekta.

Radovi uređenja pristaništa na pomorskom dobru kojim upravlja Javna ustanova Nacionalni park Krka počinju 15. siječnja. Predviđeni rok završetka radova je pet mjeseci unutar kojih će biti postavljena četiri nova gata za prihvat do osam turističkih brodova te će biti uređeno 145 metara obale čime će se osigurati dodatna stabilnost gradske rive te znatno poboljšati današnji uvjeti korištenja obale.

Kako bi se zaštitila i očuvala prepoznatljiva i autentična vizura grada Skradina, za izgradnju novog pristaništa, u potpunosti uklopljenog u okoliš, koristit će se najsuvremenije tehnike gradnje, navode u priopćenju. Projekt se u cijelosti realizira sredstvima JU ‘NP Krka’ u cilju dodatnog gospodarskog razvoja u skladu s tradicijskom vrijednosti ovog pitoresknog gradića na rijeci Krki s kojim nas veže dugogodišnja suradnja i brojni uspješni zajednički projekti.

– Uređenje pristaništa u Skradinu jedan je od izuzetno važnih projekata za JU ‘Nacionalni park Krka’ kojim će se smanjiti stvaranje gužve prilikom ukrcaja i iskrcaja za ulazak u NP ‘Krka’ te će se posjetitelji vremenski rasporediti kako bi vrijeme do sada utrošeno na čekanje u redu mogli koristiti za kvalitetan obilazak Skradina-  istaknula je ravnateljica Nella Slavica.

Uz mogućnost kupnje online ulaznica za Park posjetitelji će moći rezervirati i termin polaska broda iz Skradina te povratka sa Skradinskog buka čime će se povećati kvaliteta usluge i njihovo zadovoljstvo te tako izravno utjecati na vrijeme zadržavanja i obilaska posjetiteljske ponude u gradu Skradinu i Šibensko-kninskoj županiji, dodala je.

Antička luka Scardona sačuvala je svoju tisućljetnu tradiciju. Danas ima modernu marinu za brodove koji pristižu preko Prukljanskoga jezera i uživa svjetsku reputaciju kao sigurno utočište, a od ovog ljeta bit će bogatija za uređeno pristanište i glavni vodeni ulaz za Skradinski buk, najpoznatiji i najposjećeniji slap na rijeci Krki. Višestoljetna gradska aleja murvi dodatno će se istaknuti uz postojeće sadržaje koji stanovnicima i njihovim gostima pružaju nezaboravno iskustvo ugodnih šetnji kroz stari grad.


Pratite nas i na društvenim mrežama: