Više

    Spas je u konzervi!

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

     

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije izgubljeno. Zavirite u smočnicu, potražite konzervu graha i, uz tek još pokoji sastojak, napravite predobar zapečeni grah – piše Dobra hrana.

    Trebat će vam korjenasto povrće kao što su mrkva i celer, malo koncentrata rajčice ili pelata, što vam se već nađe pri ruci, luk i češnjak, konzerva ili dvije graha i malo sira koji će cijelu stvar učiniti još zanimljivijom. Osim toga, u kombinaciju uvijek možete ubaciti i slaninu te kobasice.

    Ovo nije klasičan zapečeni grah, ali je iznimno ukusan, kremast i slastan i odlično se slaže uz tostirani kruh koji uvijek možete natrljati s malo češnjaka i posipati s malo sitno sjeckanog svježeg peršina. Osim uz kruh, dobro se slaže i uz zdjelu sezonske salate, zatim kupus salatu ili jednostavno komad ili dva mladog luka.

    Za brzinski zapečeni grah trebat će vam:
    1 velika glavica luka
    1 srednja mrkva
    1 komadić celera
    3 režnja češnjaka
    1 žlica koncentrata rajčice ili 3-4 žlice umaka od rajčice
    prstohvat timijana
    prstohvat čilija ili jedna srednje ljuta čili papričica
    voda ili temeljac (povrtni ili mesni)
    1 žličica dimljene crvene paprike
    2 konzerve graha
    po želji: slanina i kobasice

    Priprema:
    Luk nasjeckajte na sitno, kada poprimi boju, dodajte ribanu mrkvu i celer te protisnuti češnjak. Kratko pirjajte pa dodajte koncentrat rajčice, timijan, čili, crvenu papriku, sol i papar. Sve dobro promiješajte, dodajte temeljac ili vodu i kuhajte 20-ak minuta. Po potrebi dodajte još tekućine i istresite dvije konzerve graha koji ste prethodno isprali. Kuhajte dok ne dobijete kremasti umak, a zatim pospite sirom i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

    Savjet!
    U slučaju da koristite slaninu i kobasice, slaninu na čistu tavu bacite prvu pa je izvadite i na istoj masnoći pirjajte luk. Kobasice dodajte kada dodajete i korjenasto povrće.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Glavna cesta u Čistoj Maloj u utorak i...

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima, osim u slučaju odgode u utorak, 30. srpnja i srijedu, 31. srpnja od 8 do 15 sati bit...

    ‘Ljeto u Azimutu’: Pop up izložba i koncert...

    U okviru ljetnog programa šibenskog kluba Azimut 'Ljeto u Azimutu', Udruga likovnih amatera Tempera i Kolektiv 4B ponovno će i ove godine obilježiti rođendan...

    U Šibeniku mirni prosvjed podrške Palestini: ‘Želimo izraziti...

    Neformalna skupina građanki organizira mirni prosvjed u znak solidarnosti s Palestinom koji će biti održan u subotu, 27. srpnja u 11 sati, na križanju...

    U tučnjavi u ugostiteljskom objektu u Vodicama lakše...

    Unutar ugostiteljskog objekta u Vodicama danas u 3.05 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira tako što su 26-godišnjak i 28-godišnjak bacali...

    NAJNOVIJE

    Glavna cesta u Čistoj Maloj u utorak i srijedu bez struje

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima, osim u slučaju odgode u utorak, 30. srpnja i srijedu, 31. srpnja od 8 do 15 sati bit...

    ‘Ljeto u Azimutu’: Pop up izložba i koncert povodom rođendana Arsena Dedića

    U okviru ljetnog programa šibenskog kluba Azimut 'Ljeto u Azimutu', Udruga likovnih amatera Tempera i Kolektiv 4B ponovno će i ove godine obilježiti rođendan...

    U Šibeniku mirni prosvjed podrške Palestini: ‘Želimo izraziti potporu palestinskom narodu u njihovoj borbi’

    Neformalna skupina građanki organizira mirni prosvjed u znak solidarnosti s Palestinom koji će biti održan u subotu, 27. srpnja u 11 sati, na križanju...

    U tučnjavi u ugostiteljskom objektu u Vodicama lakše ozlijeđena dvojica mladića, osumnjičeni 28-godišnjak u bijegu

    Unutar ugostiteljskog objekta u Vodicama danas u 3.05 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira tako što su 26-godišnjak i 28-godišnjak bacali...