Radovi vrijedni 4,3 milijuna kuna

Pogledajte kako će izgledati šetnica u Skradinu kod novog pristaništa za turističke brodoveFoto: Grad Skradin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Skradin objavio je na službenoj stranici fotografije uređenja šetnice uz novo pristanište Nacionalnog parka Krka. Projekt je, podsjetimo, podijelio Skradinjane koji su  pokrenuli akciju prikupljanja potpisa za revidiranje projekta pristaništa u optimalne gabarite.

Radovi vrijedni 4,3 milijuna kuna trebali bi biti gotovi do sredine lipnja, a naručila ih je Javna ustanova Nacionalni park Krka.

– Projekt parternog uređenja šetnice uz buduće pristanište NP Krka predviđa uređenje dijela pomorskog dobra između budućeg pristaništa NP Krka i Veslačkog hangara (izvan koncesijskog područja NP Krka i zahvata uređenja pristaništa) na površini od 1156 metara kvadratnih, s kojim predstavlja jedinstvenu estetsku i prostornu cjelinu. Ovim rješenjem planira se zahvat koji će hortikulturom, urbanom opremom i rasvjetom oplemeniti prostor parternog uređenja. Kao dodatni sadržaj u prostor se implementira drveno gledalište i klupe korištene kao infopunktovi koji nas informiraju o baštini skradinskog područja. Postojeće murve se čuvaju zelenim otocima unutar kojih će se zasaditi mediteransko bilje –
navode iz skradinske gradske uprave.


Pratite nas i na društvenim mrežama: