Šibenska policija se oglasila

Protiv dvojice organizatora skupa na Poljani podignut optužni prijedlog

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon što je objavljeno da je nakon prosvjeda održanog u srijedu na šibenskoj Poljani uhićen Marko Francišković, šibenska policija priopćila je da je protiv dvojice muškaraca u Šibeniku starih 59 godina, podnijet optužni prijedlog.

‘Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje vezano uz neprijavljeno javno okupljanje koje se na prostoru Poljane u Šibeniku održalo 1. prosinca u vremenu od 17 do 20 sati. Osim građana na prostoru samog trga, na javnom okupljanju je sudjelovala i kolona motociklista koja je na prostor trga došla s drugog mjesta gdje su se prethodno okupili. Utvrđeno je da su dvojica muškaraca, obojica starosti 59 godina, kao fizičke osobe u svojstvu organizatora organizirali javna okupljanja, bez da su to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju prijavili nadležnoj Policijskoj upravi šibensko-kninskoj i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima, što su kao organizatori bili dužni učiniti, stoji u priopćenju.

Tom prilikom, stoji u priopćenju, došlo je do kršenja Odluke o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Predviđene novčane kazne za organizatora neprijavljenog javnog okupljanja su u rasponu od pet do 20 tisuća kuna, a u slučaju da nije poduzeo mjere osiguranja reda i mira kazna može biti određena u rasponu od 20 do 50 tisuća kuna.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: