Obuhvaćene i osobe iz Šibensko-kninske županije

Poticanje na terorizam: Priveden Francišković i još četiri osobe u pet županijaFoto: Duško Jaramaz/PIXSELL
01.12.2021., Sibenik - I veceras su se okupili na sibenskoj poljani prosvjednici protiv korona mjera. Marko Franciskovic Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu na području pet policijskih uprava – zadarske, šibensko-kninske, zagrebačke, bjelovarske i ličko-senjske – provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela javno poticanje na terorizam, objavio je MUP.

Index javlja da su među uhićenima Marko Francišković i Natko Kovačević koji su se spominjali kao organizatori prosvjeda protiv covid potvrda. Navodno je uhićeno najmanje pet osoba.

Policija navodi da se radi se o istraživanju sumnji u radnje kojima se potiče na narušavanje temeljnih ustavnih, političkih, gospodarskih ili društvenih struktura Republike Hrvatske napadom na tjelesni integritet drugih osoba i na javne objekte.

Današnjim radnjama obuhvaćeno je, kažu, više osoba s navedenih područja koje su pod nadzorom policije. Tijekom današnjeg dana i narednih dana provodit će se dokazne radnje pretraga objekata, vozila i druge opreme.


Pratite nas i na društvenim mrežama: