Projekt 'Žene pomažu'

Objavljen natječaj za pružanje usluga starijim i nemoćnim osobama na području Murtera

FOTO Murter-news

Objavljen je natječaj za korištenje besplatne socijalne usluge pomoći starijim osobama te natječaj za prijem u radni odnos gerontodomaćica – radnica za pružanje socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama na području Općine Murter-Kornati, u sklopu provedbe projekta ‘Žene pomažu’.

Osnovni cilj ovog projekta je povećati zapošljivost teže zapošljivih žena, uz povećanje razine kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Općine.  Trajat će 30 mjeseci, a zaposlit će 5 žena s područja Općine Murter-Kornati koje će kroz dvije godine brinuti od 25 starijih i nemoćnih osoba te im pomagati pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Svaka zaposlena žena završit će edukacijski program te će steći nova znanja i vještine, samim time će postati konkurentnija na tržištu rada. Projekt također obuhvaća i zaposlenje voditelja projekta na rok od 30 mjeseci koji će na adekvatan način pratiti uključenje žena ciljanih skupina u projekt, aktivnosti na području obrazovanja i osposobljavanja, te njihov rad na terenu – poručili su iz Općine Murter-Kornati.

Ukupna vrijednost projekta ‘Žene pomažu’ je 1.152.103 kuna i sufinanciran je u stopostotnom iznosu sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik.

Obrasce za prijave možete pronaći ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.