Kninski inkubator

Mladi iz Knina imaju velik interes za pripremu i kreiranje poslovnih ideja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Kninu je, u sklopu projekta ‘Rekonstrukcija i opremanje Informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i)’ u prostoru novouređenog Informacijsko-inovacijskog inkubatora – „3i“  održan prvi ciklus edukacije ‘Mala škola inkubacije’.

Radi se o petodnevnom programu edukacije za odabrane sudionike koji prolaze kroz seriju jednodnevnih predavanja i praktičnih radionica na kojima će stjecati znanja o pripremi poslovnih ideja za izlazak na tržište i kreiranju održivih modela poslovanja, piše Gradonačelnik.hr

Sudionicima je na ‘kick-off’ događaju prezentiran program edukacije i alati s kojima će se koristiti, dok su oni imali priliku predstaviti ideje i poslovne prilike na kojima žele raditi.

Prva održana tema u sklopu edukacije pod nazivom ‘Motiviraj, pokreni i naciljaj tržište’ bavila se vrstama tržišta, startup poslovnim modelima i istraživanjem tržišta.

Odličan odaziv i proaktivno sudjelovanje pokazatelji su velikog interesa mladih Kninjana za mogućnosti razvoja svoje poslovne ideje kao potencijalnog startupa u prostoru inkubatora koristeći suvremenu opremu koja im je na raspolaganju.

Program edukacije će obuhvatiti i sljedeće teme:

– Definiraj poslovni model (Ideja ili Problem, Lean canvas)

– Kako doći od poslovnog modela (Plan A) do uspješnog biznisa? (Startup Drill ploča i korisnički razgovori)

– Razumijemo korisnike i nudimo im rješenje (MVP i stvaranje validiranog učenja)

– Perspektiva razvoja (Strategija izlaska na tržište i plan za dalje).

Edukacija se održava pod vodstvom stručnjaka iz udruge Lean Startup Hrvatska, koji imaju dugogodišnje iskustvo u pružanju podrške i edukacije startup, poduzetničkoj i akademskoj zajednici u primjeni alata za učinkoviti razvoj novih proizvoda i usluga.

Inače, projekt provodi Grad Knin u partnerstvu sa Javnom ustanovom Lokalna razvojna agencija Matica i traje do 30. lipnja 2022.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta je razvoj poslovne infrastrukture i kontinuirane podrške poduzetnicima za osnivanje i razvoj novih poduhvata i povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu.

Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 12 milijuna i 218 tisuća kuna, od kojih nešto više od 10 milijuna i 386 tisuća kuna sufinancira EU.


Pratite nas i na društvenim mrežama: