Poticanje socijalne uključenosti

Kroz projekt ‘Zaželi’ na kninskom području zaposleno je 16 žena i psiholog za brigu o starijima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Uvodna konferencija projekta ‘Zaželi -Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana II’ održana je danas, 8. travnja, u Kninu. Uz 16 žena, Gradsko Društvo Crvenog križa Knin je na projektu zaposlio i jednu administratoricu/koordinatoricu projekta, a s ciljem lakšeg suočavanja s teškim emotivnim situacijama na projektu je angažiran i psiholog na 20 posto radnog vremena.

– Projekt je uključio 16 žena i to iz općina Biskupija, Civljane, Kijevo te grada Knina u aktivno sudjelovanje na tržištu rada, kako bi ublažili posljedice njihove nezaposlenosti i rizika siromaštva te potaknuli socijalnu uključenost i povećali razinu kvalitete života 96 krajnjih korisnika. Prioritet projekta su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na starije od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve obiteljskog nasilja te beskućnice – kazali su iz GDCK Knin.

Projekt se provodi u obvezatnom partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Knin, koji su pomogli u identifikaciji žena, odnosno odabiru krajnjih korisnika projekta.

Inače, Projekt ‘Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana II’ u sklopu Poziva ‘Zaželi – faza II – program zapošljavanje žena’, financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u 10 postotnom iznosu.

Vrijednost projekta iznosi 1.485.855,67 kn, a trajat će 18 mjeseci, točnije do 6. Srpnja 2022. godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.