Uz potporu Mosta, Domovinskog pokreta i Nezavisne liste Loza

Ante Galić predstavio kandidaturu za gradonačelnika Drniša: ‘Naš program je ostvariv uz potporu vas građana’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ante Galić predstavio kandidaturu za gradonačelnika Drniša: ‘Naš program je ostvariv uz potporu vas građana’

Ante Galić predstavio je danas svoju kandidaturu za gradonačelnika grada Drniša na drniškoj Poljani, a tom je prilikom zahvalio na ukazanoj potpori iz stranke Most, čiji je član od samog osnutka, Domovinskom pokretu i Nezavisnoj listi Loza, te predstavio svoj program i planove.

– Kao dugogodišnji predsjednik Savjeta mladih grada Drniša detektirao sam ključne probleme mladih i upravo će moj primarni zadatak biti zadržati mlade obitelji na ovim prostorima. U tom cilju u programu smo predvidjeli povećanje potpora za novorođenčad , rješavanje stambenog pitanja te povećanje potpora redovnim studentima. No svakako skrb za starije sugrađane neće izostati, te smo predvidjeli izgradnju doma za starije i potrebite. Poticanje poljoprivrede , agroturizma te malog i srednjeg poduzetništva također su na listi programa i projekta. Jačanje infrastrukture u sportu kao što su sportska dvorana i bazen osim za domicilne sportaše i rekreativce, moglo bi donijeti i mogućnosti organizacije sportskih priprema za sportaše iz drugih krajeva. Prvi korak je izrada projektne dokumentacije. Naš program za Drniš je ostvariv i za njega tražim potporu Vas građana Drniša 16.5.2021 – rekao je Galić.

Predstavljanju su nazočili kandidati koalicije za župana Ivica Ledenko i njegova zamjenica Višnja Gojanović te Ante Kujundžić saborski zastupnik i politički tajnik Mosta.

– Kako su i moji korijeni upravo sa prostora Drniša ovdje se ne osjećam kao gost već naprotiv prilično domaćinski. Drniš je u srcu Šibensko kninske županije i svoj položaj trebao bi puno bolje iskoristiti , projekti poput onih da se premosti kanjon Čikole, a potom i zaobilaznica zapeli su u birokracijskim bespućima. Blokiran je i projekt navodnjavanja Petrova Polja, modernizacija željeznice prema Šibeniku odnosno Kninu kojom bi prometovali brzi vlakovi treba odblokirati i dati im poticaj, Drniš možemo približiti moru, a more Drnišu. Nevjerojatno je koliko se malo posjetitelja Nacionalnog parka Krka usmjerava prema Drnišu, riječ je o preko milijun posjetitelja godišnje. Prilike su tu i zato je Most i Domovinski pokret odgovorno pristupio ovim izborima zajedno jer je bitno pokrenuti uspavanu Šibensko-kninsku ljepoticu. Od ljepote se ne živi i ne opstaje na ovim prostorima, već se potencijali koriste. Nas ne zanima njihova ‘stabilnost’ njihovih položaja, nas zanima progres i prosperitet županije za sve – kazao je Ledenko.

Ante Kujundžić politički tajnik Mosta i saborski zastupnik istaknuo je da je Drniš, kao i cijela Šibensko-kninska županija klasični primjer političkog funkcioniranja HDZ-a koje je identično principima indijanskog plemena koje zgrabi politički plijen, u ovom slučaju gradski proračun, pa ga međusobno podijeli.

– Zbog takvih praksi koje već godinama gledamo imamo Drniš ovakav kakav je, raseljen, infrastrukturno neopremljen i grad koji će uskoro biti mrtvo tkivo ukoliko ga ne provjetrimo novom energijom, poštenjem, novom vizijom i beskompromisnom borbom za svakog pojedinca u ovom gradu. Provjetravanje ne mogu donijeti oni koji su zrak u ovom gradu učinili ustajalim, već netko nov, a taj netko je kandidat Mosta Ante Gačić – zaključio je Kujundžić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.