Pogledajte atmosferu prvog dana

Počela je Adventura: Parkom se proširio miris kuhanog vina i kobasica, a Šibenčani guštaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prošle godine nismo je dočekali, ali ove godine Adventura se vratila u punom sjaju. Upalile su se lampice u Perivoju Roberta Visianija, okićen je bor na Poljani i na radost velikih i malih Šibenčana počela je Adventura. Šibenikom se proširio miris kuhanog vina, fritula, kobasica i cimeta, a za dobru atmosferu prvi dan Adventure zadužen je bio popularni šibenski bend BluVinil.

– Cijepi se najboljom zabavom! Adventurin parkić, na sve tri etaže, tako će opet postati centralno mjesto za zabavu, ali i uživanje u blagdanskim delicijama poruka je organizatora prvog hrvatskog zero waste adventskog sajma koji se nakon prošlogodišnje pauze vratio jači i sjajniji nego ikad.

U Đardinu posjetitelje svakog dana od 17 sati očekuje 12 kućica na kojima, osim tradicionalne blagdanske ponude – bakalara, kobasica, bunceka i variva, mogu uživati u širokom izboru ‘street food’ delicija, pa će ih uz pecalice, češnjovke, kruh ispod peke, džem od kapule, čekati i pečenica i jaja u tortilji,  grah s kobasicom; popularni  buncekebab, ali i sarmburger; naći će se još i jelenjih i veprovih kobasica, šibenskih luganiga, različitih vrsta burgera, pivskih juha u zapečenom kruhu, pršuta i sira umotanog u pispalj, a sve to moći će se zasladiti, osim tradicionalnom ponudom fritula i palačinki i kultnih mini-palačinki – picco puffova i još pokojom delicijom!

– Ono što će očarati posjetitelje i glavni gradski trg pretvoriti u gotovo pa filmsku blagdansku bajku je otvoreno klizalište, koje će ove godine biti na Poljani – poručuju.

Najmlađe i ove godine očekuje Adventurica u Galeriji Matija, gdje se moći zabaviti kroz razne edukativne radionice, a počinje 13. prosinca. I sve vas to očekuje do 1. siječnja 2022. godine, barem kako trenutno stvari stoje.

Adventura je ‘plastic free’, a od ove godine i ‘zero waste’ što bi značilo da više nemaju jednokratne čaše. Višekratne čaše mogu se preuzeti na kućicama, a isto tako možete ponijeti i svoj potić od kuće.

– Višekratna i razgradiva ambalaža moći će se preuzeti na 0 waste kućici na najgornjoj etaži Parkića, ali i na svakoj ugostiteljskoj kućici. Adventuristi, vas molimo da nas podržite u cilju smanjenja količine otpada na našoj Adventuri da svoju čašu vratite ako piće ne mijenjate, ne mijenjajte niti čašu da nas razveselite i u Parkić ponesete svoje potiće od kuće i u kuhanom vinu ili bilo čemu drugom kuhanom uživati iz vlastite čaše odnosno pota. Nije neki problem biti 0 waste, ha? – kažu.

U nastavku pogledajte večerašnju atmosferu iz parka.


Pratite nas i na društvenim mrežama: