Rekonstrukcija kolničkog sloja

Pet mjeseci nakon pompoznog otvaranja Zvonimirove ulice, opet će je kopati. Do petka popodne maknite vozila

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ulica kralja Zvonimira u petak od 16 sati bit će zatvorena za promet u dužini od 200 metara, i to od Vatrogasnog doma do križanja sa Zadarskom ulicom ‘zbog uklanjanja i rekonstrukcije dijela kolničkog sloja kako bi se poboljšala površinska odvodnja oborinskih voda’, izvijestili su iz Vodovoda i odvodnje.

– Sanaciji ovog dijela Ulice kralja Zvonimira pristupa se zbog uočenih nedostatnih poprečnih nagiba ulice što uzrokuje slabu odvodnju vode s kolnika tijekom jačih oborina – priopćeno je iz Vodovoda.

Podsjetimo, još u lipnju Šibenski portal pisao je o loše izvedenoj niveleti asfalta, zbog čega kiša ne otiče prema šahtovima. Tada je dogradonačelnik Danijel Mileta izjavio da su uočili problem s nagibom asfaltne plohe.

– Angažirana je tvrtka Geodezija da obavi mjerenja na dijelu Ulice kralja Zvonimira kako bi dobili potvrdu ukoliko postoje nepravilnosti – kazao je tada Mileta za Šibenski portal.

Tri mjeseca kasnije ponovno počinje rekonstrukcija dijela Ulice kralja Zvonimira.

– Molimo vozače iz zapadnih dijelova grada, Crnice i Njivica da tijekom vikenda za odlazak u centar grada koriste Jadransku magistralu i istočne ulaze u grad, Rokići i Vidici. Vozače koji iz centra grada prometuju prema zapadu, Njivicama i Meterizama, molimo da za izlaz iz centra grada koriste ulice Put gimnazije i Bana J. Jelačića preko Šubićevca. Parkirališna mjesta Gradskog parkinga u zoni obuhvata radova se neće moći koristiti tijekom obavljanja radova. Sva vozila zatečena na tim mjestima u petak iza 16 sati bit će izmještena na prostor Gradskog parkinga u Mandalini, Velimira Škorpika 5. Tijekom izvođenja radova pješački promet će se odvijati neprekinuto – dodaju iz Vodovoda.

Radovi će, poručili su iz gradske tvrtke koja je nositelj radova na Aglomeraciji, projekta u sklopu kojeg je glavna gradska prometnica bila mjesecima raskopana da bi konačno bila puštena u promet krajem travnja, trajati do nedjelje navečer kada će biti iscrtana horizontalna signalizacija, a ulica će za promet biti otvorena u ponedjeljak u 4 sata ujutro. Grad Šibenik je za završno uređenje Ulice kralja Zvonimira iz proračuna izdvojio pet milijuna kuna bez PDV-a.

– Počevši od ponedjeljka sljedećih nekoliko dana u noćnim satima na rekonstruiranim dijelovima ulice izvodit će se radovi ugradnje svjetlosne signalizacije na pješačkim prijelazima koji neće značajnije utjecati na odvijanje prometa. Ipak molimo vozače za oprezniju vožnju tim dijelom ulice – pozivaju iz tvrtke Vodovod i odvodnja.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.