Kiša ne otiče u slivnike

Netko je ‘sfušao’! Ulica kralja Zvonimira prekopavat će se opet na jesen?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentari većeg broja Šibenčana kako nešto nije u redu s odvodnjom oborinskih voda u Ulici kralja Zvonimira te kako kiša ne otiče prema šahtovima mogli bi se pokazati točnima i dio te ulice od Vatrogasnog doma prema Starom pazaru možda će morati biti rekonstruiran.

Da nešto nije dobro izvedeno, odnosno da niveleta asfalta nije u ispravnom nagibu, primjetili su i inženjeri Vodovoda i odvodnje. Kako je izgradnja trupa ceste u nadležnosti nadzora projekta Aglomeracije, bit će potrebno mjerenjima utvrditi do kakvih je odstupanja od projekta došlo.

– Uočili smo problem s nagibom asfaltne plohe gdje voda sa kolnika ne otiče kako bi trebala. Angažirana je tvrtka Geodezija da obavi mjerenja na dijelu Ulice kralja Zvonimira kako bi dobili potvrdu ukoliko postoje nepravilnosti – potvrdio je za Šibenski portal Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

U gradskoj upravi sada čekaju geodetska mjerenja koja će pokazati je li ono, što mnogi ‘odoka’ procjenjuju kao grešku u izvedbi, zaista nešto što će biti potrebno sanirati.

– Utvrdi li se mjerenjima da postoje nepravilnosti svakako će se taj dio ulice morati sanirati. Prvo treba vidjeti, ako postoji greška u nagibima prema slivnicima, zašto se to dogodilo. Mjerenja ćemo usporediti s projektom i vidjeti je li greška u projektu ili u izvedbi kolnika. Bez obzira čija je greška, utvrdi li se da postoji, taj dio ulice morat će ponovo biti raskopan, ali to sigurno nećemo raditi tijekom ljeta, nego na jesen. Svi ti radovi obavljat će se u garantnom roku i o trošku onoga tko je pogriješio, znači projektanta ili izvođača radova – najavljuje Mileta mogućnost novog prekopavanja tek uređene Ulice kralja Zvonimira.

Podsjetimo, potpuno obnovljena Ulica kralja Zvonimira otvorena je za promet 30. travnja ove godine, a iz gradskog proračuna je u završno uređenje vidljivog dijela, osim samog kolnika, uloženo pet milijuna kuna bez PDV-a.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.