" "
Više

    " "

    Pelegrini restoran godine: ‘Rudolf Štefan izmišlja žanr za sebe’

     

    Šibenski Pelegrini osvojio je laskavu titulu restorana godine po izboru Kulta Plave Kamenice, grupe sommeliera, chefova i gastronomskih stručnjaka. Svatko tko provodi barem malo vremena s hrvatskim kuharima i vlasnicima restorana, morao je uočiti njihovo poštovanje prema Rudolfu Štefanu i njegovu restoranu u drevnoj šibenskoj palači, gdje doslovno nema mjesta za kuhinju, pa se hrana priprema iza šanka, stoji na stranici Kulta plave kamenice.

     S čak 290 glasova Pelegrini je osvojio više nego dvostruko od  drugoplasiranog Dubravkina puta koji je dobio 140 glasova. Četrdeset profesionalaca iz hrvatske restoranske industrije konsenzualno je izabralo Pelegrini zbog dva razloga – koncepta i ambicije.

    Rudolf Štefan u Pelegriniju izmišlja žanr za sebe, koji može dalekosežno utjecati na hrvatsku restoransku industriju, na naš turizam, ali možda i na naše svakodnevne prehrambene navike. Preuzetni zadatak stvaranja cijele jedne nove kuhinje – jer moderna dalmatinska kuhinja naprosto ne postoji – nagrađen je konsenzualnim priznanjem Štefanovih kolega, stoji na portalu.

    U petak 23.12.2016. je naš zadnji radni dan ove

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...