Bacili smo đir ispod gradskog trga

FOTO/VIDEO Šibenčani prvog ‘radnog dana’ rado ulaze u podzemnu garažu, ali postoje dva ‘problemčića’ za vozače

Smrada ispušnih plinova u podzemnoj garaži pod Poljanom više nema, a lift je prvog službenog radnog dana u funkciji, što nije bio slučaj tijekom vikenda kada je svečano otvorena garaža i obnovljeni gradski trg, zbog čega je i parkiranje bilo besplatno. Naime, parking pod glavnim gradskim trgom jučer je smrdio po ispušnim plinovima automobila, u što smo se uvjerili kada smo jučer neslužbeno otišli do centra grada i odlučili se parkirati u novootvorenoj podzemnoj garaži. Danas smo, zbog toga, ponovno odlučili provjeriti kakvo je stanje.

Dolazite li iz smjera Doma zdravlja, na semaforu kod kazališta jednostavno skrenete desno za u garažu, dok iz smjera Vanjskog trebate pričekati da, kao lijevi skretač, propustite sva vozila iz suprotnog smjera. Na ulazu u samu garažu uzeli smo parking karticu i spustili se do -3 etaže prilično jednostavno. Na prvoj i drugoj etaži parkirana su sva vozila – treća etaža zjapila je prazna.

Penjanje uzbrdo, pak, bila je druga priča. Vozite li automobil sa slabijim motorom, pripazite da vam se ne ugasi na uzbrdicama koje su poprilično strme i nepregledne. U jednom trenutku, pri usponu sa -2 na -1 etažu, kao vozač vidjet ćete tek strop garaže dok motate volan u nepreglednom zavoju udesno.

Konačno, stižemo do parkirne rampe. Oštri luk priječi većinu vozača većih automobila da jednostavno stave parking karticu u automat, kako bi ih kamera snimila i podignula se rampa. Vozači ispred nas morali su odvezati sigurnosni pojas i provući se kroz prozor automobila ili izaći iz njega kako bi ugurali karticu i izašli iz garaže.  Na sreću, tu su zaposlenici Gradskog parkinga koji uskaču vozačima i pomažu kad god je potrebno.

I za kraj, pripazite kad prelazite cestu s Poljane prema ‘otoku’ u smjeru Gospe van grada. Tamo je nekada bio semafor, a sada ga više nema. Istini za dušu, vozači i pješaci nisu baš previše obraćali pozornost na njega, pa bi i jedni i drugi prolazili kad bi se za to ukazala prilika, no opreza nikad dosta…

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.