FOTO Osnovna škola Fausta Vrančića proslavila 70. rođendan. Uspješnim učenicima uručena i priznanja

Osnovna škola Faust Vrančić svečano je danas proslavila 70. godišnjicu postojanja i to u šibenskom kazalištu. Učenicima koji su ove godine ostvarili uspjehe na natjecanjima, ravnateljica škole Snježana Ćaleta uručila je nagrade i priznanja, a uzvanici su uživali i u  predstavi na kojoj je sudjelovao školski zbor, dramska grupa i plesači.

Okupljene učenike, roditelje, profesore i ostale uzvanike, pozdravila je ravnateljica škole Snježana Ćaleta.

– Davne 1949. godine prvi učenici su sjeli u naše klupe i to u sadašnjoj zgradi Gimnazije Antuna Vrančića, a od 1950. godine nastava se održava u današnjoj zgradi škole. Mnogo učenika je pohađalo našu školu tijekom proteklih desetljeća. Mijenjale su se generacije, mijenjali su se i učitelji i ravnatelji, ali ono što je ostalo isto je zapravo htijenje svih nas prosvjetara da od mladih naraštaja stvorimo čvrste karakterne ljude koji će se znati nositi s izazovima života te da će njegovati temeljne ljudske vrijednosti kao što su poštenje, skromnost, marljivost, tolerancija i empatija – kazala je Ćaleta.

Nakon prigodnog govora, ravnateljica je uručila priznanja učenicima koji su sudjelovali i ujedno bili uspješni na županijskim i državnim natjecanjima.

Među nagrađenim učenicima našli su se tako Barbara Lučev koja je osvojila treće mjesto na županijskom natjecanju iz kemije. Treće mjesto osvojio je i Leon Turkov na županijskom natjecanju iz povijesti, Dario Pletikosa Ljubić osvojio je drugo mjesto, dok je Matko Vulić osvojio dva druga mjesta i to na županijskom iz fizike te iz kemije. Dinko Karađole osvojio je drugo mjesto na županijskom natjecanju iz kemije.

Ovogodišnji laureati škole su Roko Bačelić-Medić s osvojenim prvim mjestom na državnom likovnom natječaju ‘Original je najbolji’ u kategoriji stripa i to od prvog do četvrtog razreda te Petra Grubišić kojoj su pripala čak četiri priznanja – prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike te na županijskom iz kemije, a sudjelovala je i na državnom natjecanju iz kemije dok je na državnom natjecanju iz matematike osvojila peto mjesto.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.