Odobrena druga faza projekta

Kroz projekt ‘Zaželi’ na području Općine Promina zaposlit će se 10 žena koje će brinuti o starijima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Općini Promina odobrena su bespovratna sredstva za drugu fazu projekta zapošljavanja žena ‘Zaželi -Žene radeći pomažu’. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 895 tisuća kuna, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

– Projektom će biti zaposleno 10 žena, na razdoblje od 12 mjeseci, koje će skrbiti o 60 krajnjih korisnika s područja Općine – kazali su.

Podsjetimo, projekt ‘Zaželi’, u sklopu zapošljavanja žena pripadnica ranjivih skupina svojim radom i aktivnostima poboljšava kvalitetu života krajnjim korisnicima, starijim osobama u dobi od 65 godina i više te nemoćnim osobama, pružajući im pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni te pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava – dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala, pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: