Stvaranje poduzetničke zajednice

Šibensko Veleučilište i Trokut ugovorili suradnju: ‘Povezat ćemo znanje i tehnologiju, teoriju primjeniti u praksi’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ugovor o poslovnoj suradnji između Veleučilišta u Šibeniku i Inkubatora za nove tehnologije Trokut Šibenik potpisan je danas u prostorijama šibenskog Veleučilišta. Ugovor o suradnji potpisali su dekan Veleučilišta Ljubo Runjić i direktorica Trokuta Diana Mudrinić, a potpisivanju je nazočio i gradonačelnik Željko Burić.

–  Današnji čin povezivanja visokoobrazovne ustanove Grada Šibenika i Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut nastavak je i nadogradnja svih dosadašnjih uloga u obrazovanje – istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik.

Inkubator za nove tehnologije Trokut otvoriti će svoja vrata krajem rujna, a cilj je stvaranje poduzetničke zajednice u kojoj će stručnjaci imati potrebne alate za razvoj poduzetništva, inovacija i projektnih ideja u lokalnoj zajednici ali i šire.

– Istovremeno, želimo pružiti priliku djeci i mladima da naprave svoje prve korake u svijet IT-a, te ćemo za njih organizirati adekvatne radionice i edukaciju kako bi dalje razvijali svoje STEM vještine. Naravno, Trokutu je cilj biti podrška lokalnoj poduzetničkoj sceni, a obradovat će nas i dolazak poslovnih ljudi iz cijelog svijeta koji će pokucati na naša vrata jer će u Trokutu pronaći kvalitetnu poslovnu infrastrukturu kako bi spojili ugodno s korisnim, odnosno rad i odmor – kazala je Diana Mudrinić te dodala kako je suradnja s Veleučilištem iznimno dragocjena jer će područje edukacija dignuti na još jednu višu razinu, sukladno potrebama tržišta i strateških partnera iz IT sektora te drugih poduzetničkih centara i HUB-ova.

Dekan Veleučilišta u Šibeniku Ljubo Runjić izrazio je zadovoljstvo suradnjom koja je došla u idealno vrijeme, s obzirom da od prošle godine je započelo izvođenje Studija poslovne informatike, prvog studija iz STEM područja, a u planu je i osnivanje diplomskog studija iz područja Računarstva.

– S jedne strane veleučilište će dati svoj ‘knowhow’ – svoj intelektualni kapital, održavat ćemo radionice, edukativne module, pružat ćemo edukativne radionice za korisnike centra, a s druge strane dobit ćemo pristup tehnologijama koje posjeduje centar. A ono što me posebno veseli je da će Veleučilište u suradnji s centrom Trokut omogućiti našim najboljim studentima ulazak u tržište rada na način da ćemo im mi sponzorirati korištenje resursa. Po posebim uvjetima dobit ćemo na korištenje njihov prostor i svega što centar nudi uz sve pripadajuće tehnologije – rekao je Runjić te izarazio nadu da ćemo u ovoj suradnji iznjedriti neke nove stručnjake i inovatore.


Pratite nas i na društvenim mrežama: