Nude i suradnju

Restović poziva Burića na donošenje hitnih odluka za spas obitelji koje žive od ugostiteljstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zna li netko gdje je gradonačelnik? Ponavlja se ista priča kao u ožujku i travnju, kada od gradske vlasti apsolutno nije bilo ni slike ni tona, a u kriznim vremenima je najgora stvar ne raditi ništa, poručio je na početku konferencije za medije Tonči Restović, predsjednik šibenskog SDP-a.

– Gradonačelnik će kad pokušava prodati HNK Šibenik pozvati tobože sve političke stranke koje djeluju u Gradskom vijeću, formirati nekakav međustranački odbor koji će kao donositi odluku iako su odluke već odavno donesene – rekao je Restović ponavljajući kako je ovo već druga situacija u ovoj godini u kojoj nije napravio isto.

U šibenskom SDP-u tvrde kako gradska vlast ne djeluje uopće pa su pozvali gradonačelnika da ugostiteljima, kojima je zabranjen rad, a takvih je u Šibeniku veliki broj i prehranjuju znatan broj obitelji, iziđe u susret kroz tri mjere.

– Neka ih oslobodi plaćanja zakupa gradskih prostora i štekata i neka im ne naplaćuje komunalije za ovaj mjesec u kojem im je zabranjen rad. Treća mjera bila bi, a što su neki gradovi već počeli raditi, da za 2021. godinu ukine porez na potrošnju. Treba prevenirati situaciju u kojoj bi veliki broj obitelji koje u Šibeniku žive od ugostiteljstva postanu socijalni slučajevi te da se sačuvaju radna mjesta u ugostiteljstvu – poručio je Restović naglasivši kako nitko ne zna do kada će trajati ova pandemija i zato moli gradsku vlast da se okupe i donose odluke.

– Ukoliko ne znaju, nemaju ideja ili iz bilo kojeg razloga imaju poteškoća u donošenju bilo kakvih odluka pozivam ih da okupe sve političke stranke koje djeluju u Gradskom vijeću i da okupimo glave te pokušamo donijeti što bolje mjere kako bi prevenirali bilo kakav smrtonosni udar na veliki niz radnika u ugostiteljskom sektoru – zaključio je Restović.


Pratite nas i na društvenim mrežama: