Dvoboj s Lokomotivom otkazan

Veći broj igrača Šibenika pozitivan na koronu, par ih ima blaže simptome, ostali su asimptomatskiFoto: Milan Balaban/HNK Šibenik
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Subotnji dvoboj Lokomotive i Šibenika odgođen je nakon što je kod većeg broja igrača kluba sa Šubićevca potvrđen koronavirus. Podsjećamo, nakon što su se pozitivnim na Covid-19 pokazala dva igrača Šibenika, na testiranje su poslani i svi ostali igrači, a ono je pokazalo kako je virus prisutan kod još nekoliko njih. Točno brojku u klubu nisu nam mogli kazati jer je par igrača poslano na naknadno testiranje, ali potvrdili su nam kako će broj najvjerojatnije biti dovoljno velik da se utakmica s Lokomotivom odgodi, a utakmice se odgađa kada je zaraženo minimalno šest igrača. Uostalom, na službenoj stranici Lokomotive u trenutku pisanja ovog teksta već je bilo objavljeno kako je dvoboj sa Šibenikom otkazan ‘zbog velikog broja zaraženih igrača Šibenika’, ali je u međuvremenu objava uklonjena jer se vjerojatno čeka službena objava na stranici šibenskog prvoligaša. Što se tiče pozitivnih, sa Šubićevca su nas izvijestili kako tek par ima blaže simptome poput povišene temperature i gubitka njuha, dok su ostali asimptomatski.

Novo

Iz HNK Šibenika stigla je potvrda kako je šest igrača prve momčadi pozitivno na Covid-19, dok se jedan nalazi u samoizolaciji.

‘Dvoje igrača imaju blaže simptome , dok su ostala četvorica asimptomatski slučajevi utvrđeni testom. Svi se trenutno osjećaju dobro te im je od strane nadležnog epidemiologa određena mjera samoizolacije sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Preporukom klupskog liječnika i epidemiološke službe nakon pozitivnog testa igrača koji je prvi osjetio blage simptome, svi igrači i stručni stožer poslani su na testiranje. Sukladno tome, utakmica 14. kola HT Prve lige protiv Lokomotive Zagreb koja se trebala odigrati u subotu, 05. prosinca 2020. godine u 17.05h je ODGOĐENA i odigrati će se u prvom mogućem slobodnom terminu.Liječnička služba HNK Šibenik će kao i do sada provoditi pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar Kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi ostali djelatnici’, izvijestili su iz šibenskog prvoligaša.


Pratite nas i na društvenim mrežama: