Bralićeve košarkašice prvenstvo nastavljaju u subotu

Poznat raspored Šibenčanki u Ligi za prvaka, čekaju se pojačanjaFoto: Naši Tići
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon odlično odrađenog posla u prvom dijelu prvenstva, u kojem su upisale osam pobjeda i dva poraza (oba od ‘nedodirljive’ Raguse), košarkašice Šibenika natjecanje nastavljaju u Ligi za prvaka. U njoj će igrati šest ekipa, tri prvoplasirane iz južne i sjeverne skupine. Osim Šibenčanki i Dubrovčanki s juga su to još Puljanke, a sa sjevera Medveščak, Trešnjevka 2009 i Mursa VROS. Liga za prvaka starta već u subotu, a košarkašice Stipe Bralića otvorit će je gostovanjem kod zagrebačke Trešnjevke. Nakon toga slijedi domaći dvobj s Mursom, pa gostovanje kod Pule, u četvrtom kolu Šibenik će ugostiti Ragusu, a prvi dio Lige za prvaka zaključit će gostovanjem kod zagrebačkog Medveščaka.

Podsjećamo, u nastavak prvenstva narančaste ulaze s nešto izmijenjenim sastavom. Baldekin su napustile reprezentativka Josipa Silov, koja karijeru nastavlja u Ragusi, te Nives Džafić, koja je prešla u Split, ekipu koja će igrati u Ligi za ostanak. Međutim, trebalo bi biti i nešto dolazaka. Naime, u nedavnom  razgovoru za Šibenski portal predsjednik ŽKK-a Šibenik Neven Periša kako je da se radi na pojačanjima.

– U upravu ulaze novi ljudi koji bi trebali donijeti nova sredstva u klub, nove sponzore. Ona će biti iskorištena za podmirivanje određenih zaostataka prema igračicama i dobavljačima, ali i za dovođenje pojačanja, prije svega u reketu, dakle na poziciji četvorke i petice, a najvjerojatnije ćemo ih potražiti izvan Hrvatske s obzirom da na domaćem tržištu nema baš ono što tražimo – kazao je Periša.

Inače, prijalzni rok traje do 21. siječnja.


Pratite nas i na društvenim mrežama: