Nove igračice tražit će se u inozemstvu

ŽKK Šibenik dobiva pojačanja u upravi i na parketu: ‘Vjerujem da se možemo uključiti u borbu za sam vrh’Foto: Naši Tići
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Košarkašicama Šibenika ostala je još jedna utakmica prije početka Lige za prvaka. Hoće li u nju ući s druge ili treće pozicije znat će se nakon subotnjeg gostovanja u Puli. U svakom slučaju, dosadašnji rezultati (omjer 7-2) i više su nego dobri.

– S obzirom na sve što se događalo, na financijsku situaciju, koronu i probleme s treninzima, ostvareno je i više od očekivanja – kaže Neven Periša, predsjednik ŽKK-a Šibenik, koji će Ligu za prvaka igrati u nešto izmijenjenom sastavu. Naime, Josipa Silov nakon utakmice u Puli prelazi u redove dubrovačke Raguse, dok Nives Džafić karijeru nastavlja u Splitu. Međutim, bude li sve po planu, na Baldekin bi sljedećih par dana trebala stići nova imena. Periša nam je, naime, otkrio kako u upravu kluba ulaze novi ljudi.

–  Oni bi trebali donijeti nova sredstva u klub, nove sponzore. Ona će biti iskorištena za podmirivanje određenih zaostataka prema igračicama i dobavljačima, ali i za dovođenje pojačanja – kaže Periša.

Hoće li doći jedna ili dvije igračice, još se ne zna, ali zna se koje su pozicije deficitarne.

– Pojačanja nam trebaju u reketu, dakle na poziciji četvorke i petice, a najvjerojatnije ćemo ih potražiti izvan Hrvatske s obzirom da na domaćem tržištu nema baš ono što tražimo. Jasno, neće to biti nikakva skupa pojačanja, već u skladu s našim mogućnostima. U svakom slučaju, za taj dio je zadužen naš trener Stipe Bralić, on će donijeti konačnu odluku – ističe Periša.

Sve bi trebalo biti poznato do 21. siječnja, do kada traje prijelazni rok. Znače li nova pojačanja u upravi i na parketu da će se Šibenik ‘potući’ za sami vrh, za trofeje?

– Gledajte, da smo o dolasku novih ljudi u upravu znali prije, drugačije bi se postavili oko situacije s Josipom Silov, imali bismo svoje adute oko pregovora, a s njom u ekipi i s pojačanjima kojima se nadamo mogli bi se uključiti uborbu za najviše pozicije. U svakom slučaju, vjerujem da se s kvalitetnim pojačanjima možemo uključiti u borbu za vrh – zaključio je predsjednk ŽKK-a Šibenik.


Pratite nas i na društvenim mrežama: