Nakon što su poslali poruku upravi nogometaši Šibenika u potrazi su za novim bodovima

Niko Rak: ‘Štrajk je bilo nešto što smo morali učiniti, ali sada smo fokusirani samo na teren’Foto: ŠP (Milan Balaban)
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Pred nogometašima Šibenika tri su teške gostujuće utakmice. Prva od njih je ona protiv Lokomotive, susjeda s ljestvice, koji je preko tjedna igrao zahtjevnu Kup utakmicu protiv Hajduka. S druge strane narančasta momčad došla je u fokus javnosti zbog ne baš nogometnih stvari. Naime, zbog kašnjenja plaća bojkotirala je popodnevni trening u utorak kao znak upozorenja upravi, a nakon što su od iste dobili obećanje kako će se plaće što prije riješiti, stvar se, da tako kažemo, vratila u normalu. Uostalom, štrajk je, kako su nam kazali igrači, i trebao biti jednodnevna akcija.

– Takve situacije nisu ugodne i ne bi se trebale događati, ali događaju se i u nogometu. Mi smo kao ekipa u utorak donijeli odluku kakvu smo donijeli, čisto radi bolje komunikacije između igrača i uprave kluba i nadamo se da će se ta se ta situacija riješiti. Koncentrirani smo na teren, ali se nadamo se da će se stvar riješiti što prije – kazao je Mario Rosas.

Osim s besparicom trener Šibenika mora se boriti i s manjkom stopera za predstojeći susret. Naime, Batarelo ne može igrati zbog žutih kartona, dok je Perić ozlijeđen. Ni ofenzivna linija nije prošla lišo, ‘žuticu’ je naime zaradio i Marin.

– Nikad nismo tražili alibi u kartoniranim i ozlijeđenim, pa nećemo ni sada. Imamo dovoljan broj igrača i pokušat ćemo pronaći najbolje rješenje. Kada ostaneš bez dva centralna stopera nije lako, ali Grdić i Bilić su ove sezone već pokazali da možemo računati na njih. Što se tiče Lokomotive, pokušat ćemo iskoristiti njihov eventualni umor nakon Kup utakmice, kao i naše prilike kojih će sigurno biti. Oni ove sezone igraju ne samo lijepo nego i efektivno, dakle skupljaju bodove, čeka nas sigurno zahtjevna utakmica, ali naš su cilj tri boda – poručio je Rosas.

U Španjolčevim kombinacijama Niko Rak neizostavna je figura. Mladi veznjak igra poput prekaljenog veterana pa ne čudi što zbog njega ove sezone Šubićevac pohode skauti Manchester Cityja i Barcelone. Međutim, on se time ne zamara, nogama je, čini se, čvrsto na zemlji. O Lokomotivi pak govori biranim riječima.

– Ove sezone igraju jako lijep nogomet, ali nešto se pita i nas. U Zagreb ne idemo bez motiva i želje, bez obzira tko istrčao dat će sve od sebe i pokušati doprinijeti u, nadam se, našoj pobjedi – kaže Niko. Jasno, ni on nije mogao zaobići pitanje o štrajku.

– Morali smo na žalost takvo nešto napraviti, ali mislim da se neće odraziti na naše igre. Fokusirani smo na teren, na naš posao – poručio je Niko Rak.

Nedjeljni dvoboj Lokomotive i Šibenika počinje u 15 sati.


Pratite nas i na društvenim mrežama: