Kineska priča Mate Maleša mogla bi završiti i prije nego je počela

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iako je tek prije mjesec dana potpisao za Dalian Yifang, Mate Maleš mogao bi okončati svoju kinesku priču bez da je odigrao iti jednu utakmicu za tog prvoligaša. Naime, Dalian nije registrirao Mirlovčanina ni posljednjeg dana prijelaznog roka, iako je za njega Rijeci platio 450 tisuća eura. Riječ je o tome da su novi vlasnici kluba u finišu prijelaznog roka, za oko 48 milijuna eura odštete, doveli Nicu Gaitana i Yannicka Carrasca iz Atletico Madrida, a kako kineski prvoligaši mogu registrirati šest stranih igrača, od koji četiri mogu biti u momčadi, a tri na terenu, Maleš je, čini se, postao suvišan. Jer uz spomenuti dvojac Dalian je kao strance registrirao i portugalskog stopera Josea Fontea, koji je došao iz West Hama, te napadača iz Zimbabvea Nyashu Mushekwija, koji je u klubu već dvije godine.

lista

Pitanje je sada hoće li Kinezi Malešu isplatiti dio ili cjelokupni dvogodišnji ugovor nakon čega će biti slobodan potražiti novi klub, ili će ostati u Dalianu – i ne igrati.

(foto: NK Rijeka)


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.