Narančasta 'devetka' i narančasti 'ministar obrane'

Deni Jurić: ‘Znali smo tko je Dinamo, išli smo 110 posto.’ Šifo: ‘Drago mi je da sam dio povijesti’

30.01.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Sibenik. Deni Juric. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iako je, kako je naglasio trener Krunoslav Rendulić, cijela momčad odigrala fenomenalnu utakmicu u povijesnoj pobjedi Šibenika nad Dinamom, strijelcima ipak idu posebne zasluge. Sahiti i Jurić tresli su mrežu prvaka na Maksimiru, i ti će golovi sigurno imati posebno mjesto u njihovoj nogometnoj biografiji.

– Jako velika pobjeda, a još je ljepša jer je prva na Maksimiru u povijesti. Dali smo sve od sebe, znali smo tko je Dinamo, išli smo 110 posto i nagradilo nas je. Dinamo je što se tiče kvalitete najbolja ekipa u Hrvatskoj, ali mi danas više htjeli pobjedu i to nam se isplatilo – kazao je Jurić, koji se, podsjećamo, zabio i na prethodnoj utakmici protiv Lokomotive. Kao da su ga priče o mršavoj realizaciji narančastog napada inspirirale.

Osim napada, odličan posao odradila je i šibenska obrana predvođena iskusnim Gordanom Schildenfeldom. Šifo se tek vratio na Šubićevac i već je ispisao povijest.

– Fantastična utakmica s naše strane, organizirana, pametna. Ekipa je ginula. Na početku smo malo dali respekta Dinamu koji nas je možda malo neozbiljno shvatio,  što smo znali iskoristiti i kazniti ih. Vrlo bitna pobjeda, za ogromna tri boda i drago mi je što sam dio te povijesti, ekipe koja je prvi put odnijela bodove s Maksimiru, to će ostati zauvijek zapisano. Ona će nam sigurno dati velik vjetar u leđa, podoći nam dodatno samopouzdanje i nadam se da nećemo stati na ovome – kazao je Šifo.


Pratite nas i na društvenim mrežama: