'Svi momci bili su fenomenalni, od prvog do zadnjeg'

Pitali smo Rendulića koja mu je pobjeda draža, ona na Poljudu ili ova na Maksimiru

30.01.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Sibenik. Trener HNK Sibenik Krunoslav Rendulic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Čim je sudac označio kraj utakmice u Maksimiru, nogometaši Šibenika i stručni stožer pali su jedni drugima u zagrljaj. Nakon vrhunske partije i velike pobjede nad Dinamom ostalo je snage i za slavlje.

– Proslavili smo i u svlačionici, sada smo u busu, momci su se malo primirili, odmaraju, zaslužili su – javio nam se Krunoslav Rendulić iz autobusa koji je narančaste vozio kući. Trener Šibenika je prije utakmice najavio kako na Maksimir idu po pobjedu.

– Bili smo jasni po tom pitanju, nije bilo kalkulacija. Postavli smo se hrabro, visoko ih napali, htjeli smo zabiti gol, na kraju smo ih zabili dva, dovoljno za pobjedu – ističe Rendulić, koji nije htio nikog izdvajati.

– Svi momci su bili fenomenalni, od prvog do zadnjeg – naglasio je.

Pitamo ga misli li da je Dinamo možda podcijenio Šibenik?

– Ne bih rekao. Imali su posjed, ali nismo im dozvolili da puno toga naprave, stvorili su nam možda dvije prave prilike. Mi smo znali da ne smijemo puno griješiti, da moramo iskoristiti naše šanse, u tome smo i uspjeli i na koncu zasluženo pobijedili – kaže trener narančastih.

Šibenik je tako ove sezone nakon Poljuda slavio i na Maksimiru. U jednom razgovoru za Šibenski portal Rendulić je kazao kako mu je pobjeda nad Hajdukom najdraža u trenerskoj karijeri, pa smo ga pitali gdje bi smjestio ovu nad Dinamom, koja mu je od te dvije draža?

– Sigurno da i ona na Poljudu i ova na Maksimiru imaju posebnu težinu, drugačije su. Neka mi drugi klubovi ne zamjere, ali pobjede nad Hajdukom i Dinamom više odzvone. Ali, na koncu, svaka pobjeda nosi tri boda, protiv koga god slavio – zaključio je Krunoslav Rendulić.

Da je Šibenik zasluženo odnio bodove složio se i Zoran Mamić.

– Čestitke Šibeniku na pobjedi, igrali su jako dobro, zabili su dva gola i na kraju zasluženo pobijedili. Mi nismo bili onakvi kakvi smo trebali i bez obzira na to što smo to naglašavali prije samog izlaska na teren, po n-ti put ponavlja se naš ulazak u utakmicu. Opet smo došli u nedostatak tog jednog gola, primili smo gol pa smo morali stizati rezultat. U prvom poluvremenu smo i stvarali neke dobre situacije oko 16 metara Šibenika, ali nažalost nismo to iskoristili. Drugo je poluvrijeme bilo rastrgano i izmjene nam nisu puno donijele. Moramo izvući pouke iz toge. Stalno govorimo da nema labavo protiv niti jednog protivnika. Ne mislim da je netko išao namjerno nešto tankirati. Je li to malo umora, dekoncentracije i taj ritam utakmica pa na kraju dođe do poraza koji naravno nije bio planiran i koji je razočaravajući za nas. Dinamo je na domaćem terenu od tri utakmice izgubio dvije, ne znam kada se to dogodilo. Eto i to smo doživjeli – kazao je trener Dinama.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: