VIDEO/FOTO: SAJAM AGROTURIZMA: Skradin okupio 134 proizvođača rukotvorina i hrane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Danas je u Skradinu otvoren 6.sajam agroturizma Šibensko-kninske županije. Sajam organizira Šibensko-kninska županija, a županija partner ove godine je Istarska županija, a gost sajma je Turistička zajednica Herceg- bosanske županije. Ovogodišnji sajam po prvi puta je pod okriljem Europske unije te je ovo prva godina da sudjeluju i strani izlagači. U Skradinu se okupilo mnoštvo posjetitelja i uvaženih gostiju te 134 izlagača, proizvođača rukotvorina i hrane.

_MG_8478

_MG_8348

-Svake godine na sajmu imamo sve veći broj izlagača. Vjerujem da ovaj sajam ima još svjetliju budućnost i da naša županija bez puno poljoprivrednih površina može pokazati svoje vrijednosti i da ima jednu veliku brojku izlagača. Grad Skradin kao mali grad ulaže velike napore kako bi na svom prostoru pomogao razvoju agroturizmu, pa tako i ugostio sve goste ovogodišnjeg sajma-kazao je skradinski gradonačelnik Nediljko Dujić.

_MG_8371

U ime organizatora, okupljene je u par riječi pozdravio i župan Goran Pauk, koji je sajam i otvorio.

– Ovo nam je prva godina europskog sajma, pa se nadam da će naši izlagači pokazati da smo dosegnuli europske standarde u proizvodnji-kazao je župan, te dodao kako želi da svi i dalje uspješno proizvode domaće proizvode, promiču agroturizam.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=z-jXcgAyLyg[/youtube]

_MG_8513

Od početka skradinskog sajma na njemu svoj proizvod – drniški susak, izlaže Ivan Mlađo Tomić.

-Od prve godine sajma izlažem i moram priznati kako svaku godinu ovaj sajam napreduje i uvodi novitete, što je svima nama izlagačima veoma bitno. Ovo je za nas prilika da pokažemo i predstavimo svoje proizvode, a osobno smatram da sajmovi nisu mjesto gdje bi izlagači trebali prodati već isključivo predstaviti svoj proizvod- ističe Tomić.

_MG_8434

Na štandovima s hranom, posjetitelji su se najviše zadržavali, jer su imali priliku i kušati različite proizvode. Različiti sirevi, pršuti i slatke delicije najviše su mamili nepca posjetitelja.

_MG_8401

Sajam agroturizma u Skradinu možete posjetiti danas do 20 sati i sutra od 10 do 20 sati.

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”/118407335@N05″ sid=”72157644032569420″ imgl=”fancybox” style=”gallery” row=”44″ grwidth=”1100″ grheight=”600″ size=”800″ num=”38″ shadow=”1″ border=”0″ highlight=”0″ curve=”1″ align=”center” max=”98″ nocredit=”1″]


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.