Ulaznice online i u kazalištu

Povodom dana žena u šibenskom kazalištu u ponedjeljak koncert Aleksandra Saše Kabilja

FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Povodom dana žena bit će održan koncert Aleksandra Saše Kabilja pod nazivom ‘Dnevnik jednog kantautora’ u Hrvatskom narodnom kazalištu u ponedjeljak, 08.ožujka u 20 sati.

Aleksandar Saša Kabiljo kantautor, pjevač, poeta i skladatelj rođen u Beogradu 1962. Od 1971. s obitelji živi u Splitu, a od 2000. živi i djeluje u Zagrebu. Bavio se lutkarstvom i pisanjem stihova. Također je djelovao kao spiker.   Prvi  njegov album ‘Plavi album’ objavljen je prošlog ljeta, a nedavno je izašao i drugi album ‘Sefardske romance’.

– Od glazbe živim, a zadnjih dvadeset godina glazba me vodila preko Splita, Zagreba, Pule i Zadra do Beograda, Sarajeva, Novog Sada, Osijeka, Maribora, Hvara. U svim tim gradovima sam živio, stvarao i svirao, a u ljeto 2019. put me doveo i u Šibenik. Kad je došla karantena ostao sam u Šibeniku, trenutna adresa mi je na Gorici.

S Gorice mu je baka, iz poznate šibenske trgovačke obitelji Drutter. Njezin brat Albert Drutter bio je profesor u glazbenoj školi i glumac u šibenskom kazalištu. Saša se zapravo vratio kući, iako u Šibeniku nikad nije živio.

– Genetski sam vezan za ovaj grad, sad živim stotinjak metara od kuće u kojoj je rođena moja baka. No, bilo je suđeno da završim u Arsen-gradu, Arsen Dedić jedan je od deset najvećih kantautora na svijetu, on je za mene broj jedan, njegovim pjesmama sam najviše sklon’ –  kaže Saša

Podsjetimo, zbog epidemioloških mjera na programima u HNK u Šibeniku može prisustvovati samo 48 gledatelja. Ulaznice možete kupiti na www.mojekarte.hr i na blagajni kazališta od 10 do 12 sati, te na sam dan programa jedan sat prije početka koncerta.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.