Maja Posavec vraća se u Arsena, požurite po svoje ulaznice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon što je u studenom u pratnji Ivana Kapeca održala koncert pod nazivom Večer s Cohenom i pritom napunila Kuću umjetnosti Arsen do posljednjeg mjesta – Maja Posavec se vraća Šibeniku i Arsenu kojeg je odabrala za hrvatsku premijeru albuma Bye bye Saturn.

Uvijek originalna i posebna, glazbenica i glumica Maja Posavec u petak, 14. siječnja u 20 sati, predstavit će u Kući umjetnosti Arsen svoj dugo očekivani studijski album ‘Bye, bye Saturn’ u izdanju Aquarius recordsa. Album je nastajao  kroz tri godine, a Maja ga je publici do sada najavila singlovima Trnoružica, Biljke i Daleko od nas.

– Neke pjesme su već postojale, a neke su nastale tek nedavno kao npr. pjesma ‘Sretna’. Negdje oko Božića sam preslušavala raf mix albuma i nedostajala mi je jedna sretna pjesma, tako  sam na vlastiti zahtjev napisala pjesmu za koju sam smatrala da nedostaje na albumu. Dvije pjesme ‘Ariel’ i ‘Biljke’ dio su mog kazališnog života, prva je pjesma Daria Marušića iz predstave ‘Oluja’ kazališta Ulysses. Znala sam da ću jednog dana tu pjesmu snimiti, i evo je kao uvod u sam album. Druga je ‘Biljke’ koja je nastala u toku rada na predstavi ‘Bilo bi šteta da biljke krepaju’ Kunsteatra, i tekst sam napisala zajedno s autorom drame Ivorom Martinićem – ispričala je Maja.

Izlazak albuma prati i objava istoimenog singla ‘Bye bye Saturn’ koja je dio nagrađivanog filma ‘Krhko’ Tomislava Šobana u kojem je Maja utjelovila ulogu protagonistice Alme:

– Snimili smo ju Ivan Kapec na bariton gitari i ja. Htjeli smo dobiti svemirsko putovanje zvukom, koje postaje intimno. Za mene je ta pjesma istovremeno i meditativna i katarzična jer se radi o uvidu da je dobro postojano u Svemiru za svakog ponaosob. Spoznaja da iako znamo malo, u pravom trenutku znamo dovoljno. Možda su to sve velike riječi, možda je to samo ljubavna pjesma sa zalaskom Sunca – kazala je.

S Majom su na albumu surađivali stalni suradnici i prijatelji Tomislav Labaš i Ivan Kapec te kolege i aranžeri Saša Jungić, Nenad Kovačić, Franjo Klinar, Marino Vinja, Damir Mihaljević, Silvio Bočić, Jurica Štelma, Berko Muratović, Dean Melki, Matej Milošev i Ivana Starčević.

Zanimljivost je da je dizajn albuma izradio isti tim koji je osmislio i vizualni identitet Kuće umjetnosti Arsen – Plac studio, a sve fotografije potpisuje Vesna Zedni.

Ulaznice po cijeni od 60 kn dostupne su na kucaarsen.hr ili fizički na blagajni Kuće umjetnosti Arsen svaki dan od 9 do 21 sat. Ukoliko ste član Kluba prijatelja šibenskih tvrđava, na blagajni Arsena možete kupiti svoju ulaznicu za 40 kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama: