Popričali smo s Irom Berber

FOTO Artionica Mersad Berber oduševila šibenske mališane: ‘Vidimo se i na 61. MDF-u’Foto: MDF/Privatni album
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nismo ni trepnuli, a 60. Međunarodni dječji festival proletio je u trenu. Brojne predstave, projekcije filmova i radionice obilježile su jubilarno izdanje MDF-a, a jedna od njih bila je i radionica ‘Artionica Mersad Berber’.

Naime, Fondacija Mersad Berber prvi je put organizirala radionicu na MDF-u, a interes za ovu zanimljivu ‘artionicu’ bio je ogroman, uzevši u obzir i mjere zbog koronavirusa.

Ira Berber, članica Uprave Fondacije Mersad Berber okupila je tim koji je s djecom radio na stjecanju grafičkih vještina poput tehnike suhom iglom, bakrorez i drvorez s kojima se u školi mališani baš i ne susreću.

– Mersad Berber Fondacija je iznimno počašćena pozivom MDF-a, poglavito zato što se radilo o jubilarnoj 60. obljetnici jednog od najpoznatijih dječjih festivala. Moram kazati kako je cjelokupna organizacija MDF-a, kao i svih suradnika i djelatnika bila na iznimno visokom nivou i bilo nam je veliko zadovoljstvo biti djelom toga – kazala nam je Ira Berber.

Iako se MDF odvijao pod otežanim okolnostima, Ira nam je rekla kako ništa nije umanjilo napore organizatora da realiziraju odličan program.
–  Zahvalni smo organizaciji Festivala na izuzetnom gostoprimstvu i ljubaznosti, te profesionalno odrađenom poslu, zajedno sa našim Partnerom u ovoj prekrasnoj umjetničkoj priči, Galerijom Klovićevi Dvori, koja nas je za ovu prigodu pojačala sa svojim stručnim vodstvom. Šibenik je zaista jedan od najljepših dalmatinskih gradova, prekrasne arhitekture i povijesti – priča nam.
Najviše od svega iznenadilo ju je što su šibenski mališani već bili upoznati s likom i djelom slikara Mersada Berbera.
– To je doista bilo jedno ugodno iznenađenje. Većina djece znala je tko je slikar Berber, a time je nama još draže bilo na naše male umjetnike prenijeti autorove vještine u grafičkoj tehnici, ali i njegove najčešće motive. Presretni smo zbog velikog broja prijava na radionicu, a posebno nas je usrećila i završna izložba naših mališana i osmjesi na licima roditelja. Naši polaznici izložili su svoja grafička djela kao pravi mali umjetnici i to u divnom ambijentu šibenskog kazališta – pojašnjava Ira i napominje kako su svi polaznici dobili priznanice za sudjelovanje i posebne majice Artionice Mersad Berber.
Na završnoj izložbi, ravnatelj šibenskog kazališta Jakov Bilić uputio je poziv i za novu suradnju.
– Ravnatelj Bilić ponudio nam je suradnju na 61. Međunarodnom dječjem festivalu, a definitivno mogu reći da se vidimo iduće godine – zaključila je.

Inače, Ljiljanu Velkovski, diplomiranu povjesničarku umjetnosti i Maju Blažek, akademsku grafičarku stručno vodstvo iz Galerije Klovićevi dvori okupila je Ira Berber, a oni su zajedno osmislili kreativni program zahvaljujući kojem su djeca upoznala nove, drugačije tehnike. Veselimo se 61. MDF-u, a dotad – zdravo maleni!

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.