" "
Više

    " "

    Članovi Društva za očuvanje šibenske baštine ‘Juraj Dalmatinac’ u radnom posjetu metropoli

     

    Kako bi prikupili što više informacija o mogućnostima apliciranja i financiranja projekata, članovi Društva Juraj Dalmatinac Nikola Grubić, Iva Čogelja i Zdravko Bogdan posjetili su Ministarstvo turizma i SEECEL u Zagrebu.

    Prva stanica bio je SEECEL, Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe. Cilj SEECELa je poticanje poduzetničko-prijateljskog okruženja i jačanja načina razmišljanja kako bi se izgradila poduzetnički ”pismena” društva koja će voditi put ka održivom ekonomskom rastu i razvoju.

    U razgovoru s ravnateljicom SEECEL-a gđom. Efke Heder i projekt menagericom Sandrom Rončević prezentirane su ideje i projekti na kojima radi Društvo, te su razmatrane su mogućnosti suradnje između SEECELa i Društva. Gđa. Heder je izrazila zadovoljstvo prezentiranim i dosad odrađenim projektima Društva te je obećala pružiti punu potporu, pomoć i savjetovanje pri razradi i realizaciji projekata  kao što su brendiranje tvrđava, očuvanje i valorizacija kulturne baštine kroz kreiranje nove, inovativne turističke ponude koja će pridonijeti stvaranju novih radnih mjesta i poduzetničke inicijative u okružju.

    U Ministarstvu turizma članove Društva je primio pomoćnik ministra iz Uprave za upravljanje kvalitetom, međunarodnu suradnju i EU, g. Želimir Kramarić. Tema razgovora bile su mogućnosti sufinanciranja projekata Društva iz mjere 6c1. Priprema i provedba programa razvoja kulturne baštine Indikativnog plana projekata sufinanciranih iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. kao i razmjena ideja u kojem smjeru bi u budućnosti mogli usmjeravati projekte za koje Društvo traži izvore financiranja.

    Kao prvi konkretan potez dogovoreno je sudjelovanje na prezentaciji i razmjeni ideja koja će se održati 11.svibnja u Ministarstvu turizma između Špancirfesta (koncepta varaždinske kuće i inovacijskog klastera), Sinjska alka, Vinkovci (najstariji Europski grad), projekta Istra InSpirit  i Šibenik, Društvo Juraj Dalmatinac razvoj projekta Barone.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...