Čeka se ocjena stručnog žirija

Bjarki – čudesna priča o malom medi Ane Bilić među najboljim slikovnicama u Hrvatskoj

FOTO: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dječji žiri nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu ‘Ovca u kutiji 2021.’ među deset najboljih u Hrvatskoj izabrao je i slikovnicu šibenske književnice Ane Bilić pod nazivom ‘Bjarki – čudesna priča o malom medi’.

Na sedamnaestu ‘Ovcu u kutiji’, ove je godine stiglo rekordnih 106 slikovnica. ‘Knjiga u centru’ organizator je te književno-likovne nagrade, a najbolje slikovnice objavljene u Republici Hrvatskoj procjenjuje stručni i dječji žiri. Upravo je dječji žiri, sastavljen od učenika i učenica IV.B razreda Osnovne škole Većeslava Holjevca iz Zagreba, odlučio da je slikovnica ‘Bjarki- čudesna priča o malom medi’, jedna od deset najboljih ove godine u Hrvatskoj.

Riječ je o poučnoj priči gdje maleni medo Bjarki, ustaje i bori se protiv zlih kitolovaca, te spašava Sjeverni pol. Bjarki na islandskom znači mali medo, tako je glavni lik i ponio takvo simbolično ime.

Ilustracije za slikovnicu napravio je Matej Raič, s kojim je književnica Bilić već surađivala na zbirci bajki ‘Priče za Vinka’.

Trenutno se očekuje i proglašenje stručnog žirija koji čine Ranka Javor, Anda Bukvić Pažin i Davor Pavelić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.