Naši susjedi imaju pad broja novozaraženih: ‘Mi smo trenutačno jedina zemlja koja nije zatvorena’Foto: Ilustracija/Pixabay
Ilustracija/Pixabay

Stanje se postupno popravlja u sredinama koje su ranije slovile za krizne, a jedna od njih je Sarajevo, gdje se broj novozaraženih iz dana u dan smanjuje.

– Ne možemo još reći da je epidemiološka situacija dobra, ali ako imate u vidu da je broj novozaraženih u Sarajevskoj županiji išao na više od 800, a danas je manji od 300, možemo reći da smo u ‘finoj’ fazi silazne putanje i stavljanja pandemije pod kontrolu -kazao je tijekom dana novinarima ravnatelj Klinike za infektivne bolesti u Sarajevu Rusmir Baljić. Najavio je kako upravo stoga barem u Sarajevu neće biti uvođenja drastičnih mjera zatvaranja za kojima se poseže u susjednim zemljama.

Slične su ocjene dali i entitetski dužnosnici. Pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez kazao je kako su se tamo i bez zatvaranja uspjeli izvući iz teške situacije, piše Dnevnik.hr

– Mi smo trenutačno jedina zemlja koja nije zatvorena- kazao je Čerkez objašnjavajući kako je to rezultat poštivanja ranije uvedenih mjera kojima su izbjegnuta ograničenja za gospodarstvo i uslužne djelatnosti.

Bosna i Hercegovina neće uvoditi dodatne mjere ograničenja radi suzbijanja pandemije koronavirusa, a potpuno zaključavanje je opcija o kojoj vlasti te zemlje uopće ne razmišljaju, potvrdio je u petak predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

Više pročitajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.