Britanski premijer najavio da Engleska ukida većinu mjera

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Britanski premijer Boris Johnson najavio da se od idućeg četvrtka počinje ukidanje mjera u Engleskoj.

“Mnoge su nacije diljem Europe pretrpjele zimski lockdown, ali ova vlada je krenula drugim putem”, kazao je Johnson.Johnson je kazao da je više od 90 posto Britanaca starijih od 60 godina primilo booster dozu cjepiva te da znanstvenici vjeruju da je omikron dosegnuo vrhunac i da brojke pokazuju da je razina prevalencije infekcije koronavirusom u padu, piše Reuters.

 

Naime, COVID potvrde neće biti potrebne za većinu događaja ali će organizatori sami odlučiti hoće li ih zahtijevati, a maske neće biti obavezne u školama i javnom prijevozu te će se morati nositi samo i zatvorenim prostorima s puno ljudi, prenosi RTL

Johnson je kazao da se ukidaju smjernice za rad od kuće, a bit će ublažena i ograničenja u domovima za starije i nemoćne.

Britanski premijer objasnio je i kako će građani morati postupati u slučaju pozitivnog testa. Kazao je da će i dalje morati u samoizolaciju, ali će, naglasio je, doći vrijeme kada to neće biti potrebno.

Kako piše Reuters, neki znanstvenici su upozorili da bi s broj slučajeva mogao povećati ako se ljudi počnu ponašati kao prije.

“Možda bi bilo mudrije pričekati još nekoliko tjedana prije nego što se ukinu mjere za rad od kuće i obaveza nošenja maski. Nema jamstva da će razina infekcije nastaviti padati”, kazao je virusolog sa Sveučilišta Warwick Lawrence Young.


Pratite nas i na društvenim mrežama: