Zadar: Djevojčici (12) poslali ovršni prijedlog zbog neplaćene TV pretplate

Pratite nas i na društvenim mrežama:

ako je ta obitelj uredno plaćala svoju pretplatu iz odvjetničkog društva Hanžeković i partneri stigla im je obavijest da 12-godišnja djevojčica duguje ovrhovoditelju iznos od 480 kuna zajedno sa zateznim kamatama uvećano za trošak od ovršnog postupka od 931,25 kuna, piše Zadarski list.

Majka je ispričala kako je na ovršnom prijedlogu navedena kriva adresa, no da su ime njezine kćeri kao i njezin OIB točni. Sve je prijavila javnoj bilježnici s čije je adrese stigla obavijest koja ju je spojila s Hanžekovićevim uredom. Tamo su rekli da su podatke dobili od MUP-a, a majka djevojčice im je rekla da zbog cijele situacije očekuje ispriku. Kako ispriku nije dobila podnijela je prigovor javnom bilježniku nakon čega je ovršni prijedlog povučen.

Slučaj je komentirala i pravobraniteljica Ivana Milas Klarić koja je istaknula da zabrinjava to kako je spomenuto odvjetničko društvo došlo do OIB-a djevojčice. – Premda OIB nije tajni broj, da bi se došlo do podatka o OIB-u, potrebno je raspolagati i nekim drugim podacima djeteta – navela je pravobraniteljica Klarić za Zadarski list.

IZVOR: vecernji.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.