Detalji popuštanja mjera

Terase kafića i restorana radit će do 22 sata. Treninzi u zatvorenom bez kontakta među sportašima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Premijer Andrej Plenković, u četvrtak je, na sjednici Vlade najavio novo popuštanje mjera od ponedjeljka, 1. ožujka. Omogućit će se rad terasa i otvorenih prostora ugostiteljskih objekata i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, a na današnjoj Press konferenciji Nacionalnog stožera predstavljeni su detalji novih mjera.

Svim ugostiteljskim objektima omogućit će se usluživanje gostiju na otvorenim terasama, a radno vrijeme ograničeno je od 6 ujutro do 22 sata.

– Dozvoljen je rad samo na otvorenim djelovima. Pregrade od pleksiglasa ili stakla oko terase moraju se maknuti, zrak mora strujati cijelo vrijeme. Treba osigurati razmak među gostima, stolovi i stolci moraju bit razmješteni, mora biti metar i pol razmaka od svakog stolca, a među stolovima treba biti tri metra –  kazao je Božinović.

Neće biti dopušteno puštanje glazbe, a u prostor objekta može se ići samo na Wc i to s maskom.

Omogućava se treniranje u zatvorenim objektima, ali uz pridržavanje epidemioloških mjera i bez kontakta među sportašima. Dvorane moraju biti redovito provjetravane, a na 20 metara kvadratnih može biti samo jedna osoba.

– Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste. A ako je to nužno, treba organizirati da u svlačionicu ne ulaze više od dvije osobe odjednom. Prilikom dolaska i odlaska treba imati masku- dodao je Ministar unutarnjih poslova.

Ministar zdravstva Vili Beroš upozorio je da se relaksiranjem mjera ne smije  relaksirati naše ponašanje te da je popuštanje razlog više na odgovorno ponašanje građana.

Također, karantena će trajati, umjesto 10 dana, 14 dana, kao i na početku epidemije.

-Ona je bila spuštena na 10 dana, to je napravljeno uglavnom radi bržeg povratka zdravstvenih djelatnika. Sad ćemo to vratiti jer je većina zdravstvenih djelatnika cijepljena – rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: