Otvorene prijave za 'Raise the Bar'

Kuhari, slastičari i konobari prijavite se na besplatnu edukaciju na renomiranim svjetskim učilištima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kuhari, slastičari i osoblje za posluživanje u restoranima od danas, 1. prosinca, mogu se prijaviti za Stipendije ‘Raise the Bar’ u sklopu kojih će Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji sa stručnjacima iz ugostiteljskog sektora odabrati najperspektivnije profesionalce kojima će omogućiti besplatnu edukaciju na renomiranim svjetskim učilištima.

Ovogodišnji stipendisti, Grgo Bačelić i Tibor Klobučar, trenutno pohađaju edukaciju na Le Cordon Bleu u Istanbulu, a Matija Kuzmić će početkom sljedeće godine otputovati u Pariz gdje će usavršiti svoja slastičarska umijeća u renomiranoj školi École Ducasse.

– Stipendija Raise the Bar za mene je jedan veliki korak naprijed u karijeri. Pokazatelj da se rad, trud i ustrajnost uvijek isplate te da će netko to prepoznati u vama. Le Cordon Bleu škola mi svakim predavanjem i svakim satom u kuhinji ukazuje koliko zapravo moram raditi na sebi i graditi svoje znanje. Mladim ljudima, željnim napretka, ovo je jedinstvena prilika da sebi i našoj zemlji pružimo ono najbolje. Ako sebe ne motiviramo i ne postavimo više ciljeve i želju za napretkom, jednostavno stojimo na mjestu- rekao je Grgo Bačelić, stipendist i kuhar zagrebačkog restorana Kut510.

Prijave za Stipendije otvorene su do 31. siječnja 2022., nakon čega slijedi proces odabira koji se odvija u dva dijela. Prvi korak u odabiru je analiza pristiglih prijava tijekom kojeg će  predstavnici Odjela za ljudske potencijale Coca-Cole HBC Hrvatska i članovi tima Raise the Bar u obzir uzeti motivaciju kandidata, njihovo iskustvo te planove za budući razvoj. U drugom koraku, chefovi Hrvoje Zirojević, Marko Gajski, Igor Gudac i Bruno Vokal te voditelj i suvlasnik restorana Noel, Ivan Jug, testirat će tehničko znanje kandidata te će ih intervjuirati. Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavni obrazac te priložiti motivacijsko pismo na raisethebar.hr/stipendija.

Inače, Raise the Bar strateška je platforma Coca-Cole HBC Hrvatska koja od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Projekt obuhvaća Akademiju, besplatnu edukaciju za konobare, bariste i barmene, Stipendije za kuhare, slastičare i osoblje za posluživanje te suradnju s regionalnim centrima kompetentnosti, čime Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca.


Pratite nas i na društvenim mrežama: