Ukupno angažirano 567 vatrogasaca iz cijele zemlje

Vatrogasci iz Šibensko-kninske županije od prvog dana pomažu na području pogođenom potresomFoto: JVP Šibenik/arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vatrogasci Šibensko-kninske županije, zajedno s kolegama iz još 18 vatrogasnih zajednica županije neprestano djeluju na području pogođenom potresom. Prema obrađenim podacima ukupno je angažirano 567 vatrogasca sa 125 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 549 vatrogasnih intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone Glina angažirane su snage s područja VZŽ Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorska, Šibenko-kninske i IVP Split, Zadar i Šibenik sa ukupno 236 vatrogasaca, 32 vatrogasnih vozila, a  evidentirano je 78 intervencija.

Na području VOZ Sisak su angažirane snage s područja VZŽ Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Požeško-slavonske, Varaždinske, Zagrebačke i Virovitičko-podravske županije sa ukupno 166 vatrogasaca,  35 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 230 intervencije, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na području VOZ Petrinje su angažirane snage s područja VZŽ Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Ličko-senjske, Dubrovačko-neretvanske, Grada-Zagreba, Osječko-baranjske, Istarske i IVP Dubrovnik sa 165 vatrogasaca, 58 vatrogasnim vozilom, a evidentirane su 241 intervencije.

HVZ

 Od značajnih intervencija koje su odrađene zajedno sa ostalim službama na terenu skidanje  je križa sa sisačke katedrale

– Započeli smo uklanjanje tornja sa zvonika katedrale u Sisku. Skidanje se radi u fazama. Prva faza je uklanjanje ostataka žbuke i cigle te osiguranje gurtnama zidanog zvonika od urušavanja. Druga faza je skidanje križa sa tornja i treća faza osiguranje samog tornja i skidanje istog u cijelosti. Skidanje tornja vrši se na sličan način kao i na Zagrebačkoj katedrali. Danas se planira izvršiti treća faza uklanjanja cijelog tornja, i nakon toga uklanjanje zvona iz zvonika. Radove izvode djelatnici JVP grada Zagreba, specijalistički tim za spašavanje iz dubina i s visina. Spašavanje iz ruševina odrađuje se u suradnji sa JVP Grada Siska, poduzećem Mamut Zagreb, PU Sisačko-moslavačka i djelatnika župe – rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih.

Danas će na terenu biti angažirano 523 vatrogasaca sa 108 vatrogasnih vozila.

Podsjetimo vatrogasci iz naše županije već prvi dan pridružili su se kolegama  u spašavanju unesrećenih i sanaciji terena


Pratite nas i na društvenim mrežama: