Sastali se nositelji turističkih aktivnosti

U Šibeniku optimistični po pitanju nadolazeće sezone: ‘Vjerujemo da ćemo ostvariti dobre rezultate’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradonačelnik Željko Burić i direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole danas su u Konvencijskom centru Amadria Park održali sastanak na temu nadolazeće turističke sezone sukladno aktualnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom korona virusa.

Na sastanku su sudjelovali članovi Vijeća Turističke zajednice grada Šibenika uz nazočnost predstavnika Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije, Policijske uprave šibensko – kninske,  Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, Nacionalnog parka Krka, hotelske kuće Amadria Park, Turističke zajednice Šibensko- kninske županije i JU Tvrđava Kulture Šibenik. Sastanku je prethodila redovna 3. sjednica Vijeća TZ-a grada Šibenika.

– Prošlogodišnja turistička sezona ne može se uspoređivati s rezultatima koje smo bilježili ranijih godina, no s obzirom na zadane okolnosti, izvukli smo maksimum. Izolirane lokacije bilježile su bolju popunjenost od hotelskih kuća i organiziranog smještaja te je za pretpostaviti da će takva dinamika biti i ove sezone -kazao je direktor TZ-a Dino Karađole.

Kako je kazano na sastanku, prve aktivnosti u nautičkom turizmu očekuju se već ovoga vikenda te je nositeljima turističkih djelatnosti vrlo bitna dostupnost brzih testova za njihove goste kako bi mogli zadovoljiti kriterije povratka u vlastite zemlje.

– Svjesni smo da je dostupnost brzih testova vrlo bitna i od početka pandemije ulažemo maksimalne napore da bi zadovoljili potrebe koje ova situacija iziskuje. Cijepljenje se odvija primjerenom dinamikom, što nam dodatno ulijeva optimizam – kazala je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Diana Dulibić dodavši da će Zavod idućeg tjedna dobiti 2.500 doza cjepiva.

Zamjenica načelnika Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Sanja Slavica Matešić kazala je kako se od ovog tjedna u školama nastava održava online, izuzev učenika nižih razreda i maturanata, s ciljem poboljšanja epidemiološke situacije.

– Stožer je dao preporuku održavanja online nastave, kao i rada od kuće u poduzećima u kojima  se takav model može izvesti. Pokušavamo postići bolju zdravstvenu situaciju, sa što manje dodatnih ograničavajućih elemenata – kazala je Slavica Matešić.

Na sastanku je zaključeno kako je pridržavanje propisanih mjera te samodisciplina najbitniji element u borbi protiv trenutnog povećanja brojki osoba zaraženih virusom Covid 19.

– Zaštita zdravlja naših sugrađana, ali i njihove egzistencije cilj je kojem težimo od samog početka pandemije. Grad je u okviru svojih nadležnosti izašao u susret poduzetnicima kako bi lakše prebrodili krizu. Optimistični smo i po pitanju nadolazeće sezone te vjerujem da ćemo zajedničkim snagama ostvariti dobre rezultate. I naše zdravstvene ustanove u ovim zahtjevnim vremenima odgovorile su zadatku što je izvrsna i ohrabrujuća poruka svima koji dolaze u Šibenik – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Podsjetimo, Grad Šibenik u otežanim okolnostima poslovanja poduzetnicima je otpisao najam poslovnih prostora u vlasništvu Grada Šibenika, otpisao najam korištenja javnih površina te je donio odluku o smanjenu poreza na potrošnju tijekom čitave 2021. godine s 3 na 1.5 posto.Navedene mjere imaju fiskalni učinak u iznosu od oko dva milijuna kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.