Prva faza završena

Šibensko Veleučilište dobilo novi studentski park: ‘Kvart je to zaslužio, a mogu ga koristiti studenti, učenici i građani’

FOTO: Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Veleučilište u Šibeniku dobilo je novi studentski park, čija je faza uređenja završila danas. Druga faza uređenja planirana je krajem ove godine, a studenti su tako dobili višenamjenski atraktivan vanjski prostor koji se nalazi odmah pored zgrade Veleučilišta.
– U prvoj fazi potrošeno je otprilike 60 tisuća kuna, a radilo se oslikavanje, zasađivanje stabala i mediteranskog bilja. Druga faza obuhvatila bi komunalno opremanje poput klupi za odmor, moguće i sprave za rekreaciju. Ovo je zapravo zajednički projekt Studentskog centra, Studentskog zbora i VUŠ-a, to su studenti zapravo financirali svojim sredstvima. Poslali smo dopis Gradu Šibeniku te vjerujemo kako će se u drugu fazu uključiti i oni. Ovaj kvart zaslužip je dobiti jedan reprezentativni gradski park kojeg će osim studenata VUŠ-a i učenika Osnovne škole Tina Ujevića koristiti i građani. Reakcije su pozitivne i nadamo se da će taj prostor zaista oživjeti – kazao nam je dekan Veleučilišta Ljubo Runjić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: