U šibenskom stožeru SDP-a atmosfera je opuštena

Restović nakon prvih rezultata: ‘Imamo novog predsjednika, puno boljeg nego što smo do sada imali’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zoran Milanović je prema prvim nepotpunim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva pobjednik predsjedničkih izbora i novi hrvatski predsjednik. Nakon obrađenih 89.77 posto glasova Milanović je dobio 890.126, dok Grabar-Kitarović ima 791.926 glasova.

U šibenskom stožeru SDP-a atmosfera je opuštena još od prvih izlaznih anketa, a ovi rezultati samo su potvrdili ankete.

– Prvi rezultati potvrdili su izlazne ankete i možemo biti zadovoljni jer imamo novog predsjednika, puno boljeg nego smo imali. To je plus za sve, i one koji su glasali za njega i oni koji nisu. Veća izlaznost je u drugom krugu uvijek logična jer izbori su bitni i ovdje se dobije jasan odabir između dva kandidata. Nekad u prvom krugu ljudi i ne izađu jer je izvjesno, odnosno govorilo se da će ova dva kandidata ući u drugi krug. Možda je utjecalo i lošije vrijeme kad je bio prvi krug.  Zanimljiva je i manja izlaznost u Slavoniji, rekao bih da su to glasači koji su u prvom krugu dali glas za Škoru. U politici je sve trend, čitavo vrijeme se govorilo da izbori za predsjednika odlučuju o ničemu ili odlučuju o malo čemu, a znamo kad je Grabar-Kitarović postala predsjednica da je zapravo odonda HDZ uzletio i glatko dobio nekoliko izbora. Očekuje da će se to dogoditi i ovaj put. Jedina smo jasna opozicija ovakvom HDZ-u i načinu kako vodi državu – rekao je Tonći Restović, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Šibenik.

U Šibensko-kninskoj županiji Milanovića je zaokružilo 20.753 glasača, dok je 27.684 glasalo za Grabar-Kitarović. U Šibeniku je za HDZ-ovu kandidatkinju glasalo 11.075 glasača, dok je SDP-ovog kandidata zaokružilo 10.163 birača.

– Ovo je jedan od najboljih rezultata SDP-a u županiji i to nas obvezuje na daljnji rad – kazao je Ivan Bašić, tajnik SDP-a Šibensko-kninske županije.

 

(M.Jurić, A.Rak)


Pratite nas i na društvenim mrežama: