Akcija će trajati tjedan dana

Policija najavila veliku akciju nadzora brzine. Uključiti se mogu i građani

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U tjednu od 19. do 25. travnja Policijska uprava šibensko- kninska će biti uključena u akciju pojačanog nadzora brzine u okviru tjedna provođenja akcije na nivou Europske unije ROADPOL.

U navedenom razdoblju na području Policijske uprave šibensko-kninske će se kontinuirano provoditi preventivno-represivna ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području dok izdvajamo srijedu, 21. travnja, kada će se pojačani nadzor obavljati neprestano 24 sata.

– Ove godine, osim uključivanja svih medija u najavi akcije, i građani se mogu uključiti u ovu akciju tako da nam putem naše e-mail adrese sibensko-kninska@policija.hr do 18. travnja do 10 sati dostave prijedloge lokacija na kojima bi željeli da se nadzire brzina. Tako dostavljene prijedloge građana ćemo analizirati i temeljem analize pojedine i uvrstiti među lokacije pogodne za nadzor brzine – priopćili su iz PU šibensko-kninske.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

– Statistički gledano bilježimo trend povećanja broja prometnih nesreća izazvanih nepropisnom brzinom odnosno tijekom prva tri mjeseca 2021.godine evidentirano je 48 prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje 2020.godine kad je evidentirano 39 prometnih nesreća. Također, osim povećanog broja nesreća povećan je i broj stradalih osoba u tim nesrećama, odnosno u 2021. godini smo evidentirali jednu smrtno stradalu, 13 teže i 18 lakše ozlijeđenih osoba, a u 2020.godini šest osoba je teže i 19 lakše ozlijeđeno – poručuju iz policije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: