Poduzetnici traže potpuno otvaranje 15. svibnja, Ćorić im žestoko odgovorioFoto: Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iako Hrvatska danas broji čak 51 preminulog od koronavirusa, ostale su brojke u padu, pa poduzetnici otvoreno i oštro od šefa Stožera traže potpuno otvaranje od 15. svibnja.

Posebno u unutarnjim objektima što se odnosi na industriju zabave, vjenčanja i sajmova. Garantiraju poštivanje mjera, a drže li ih se u event-industriji i kulturi ubuduće će određivati nova platforma pod nazivom “Sigurna okupljanja”.

Ugostiteljski sektor je kolabirao – kažu zadarski i šibenski ugostitelji i od države traže produljenje mjera pomoći i nakon svibnja. U neizvjesnosti iz mjeseca u mjesec, tvrde, ništa ne mogu planirati.

– Neki dan je gospodin Capak proglasio pobjedu nad trećim valom, mi smo napravili anketu među našim članovima gdje je preko 95% se izjasnilo da smatra da sve treba biti otvoreno, da se dozvoli ugostiteljima da rade u zatvorenom, da se omogući organizacija evenata, da se omoguće vjenčanja, održavanje sajmova, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera – kaže Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

Ministar gospodarstvo na takav prijedlog odgovara oštro, piše RTL

– To je još jedna od budalaština gospodina Bujasa ako se ne varam koji je jutros održao pressicu. To je sve što imam reći na tu temu, kaže ministar Tomislav Ćorić.

– Kada se procijeni da je nivo rizika za zdravlje nizak, tada možemo razgovarati o otvaranju ekonomije. Ne možemo dvojiti u pitanju zdravlja naših građana samo kako bi pojedinim granama olakšali poslovanje, a i ovako država aktivno skrbi o njima- kaže ministar Josip Aladrović.

Više pročitajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: