U kninskoj bolnici zaraženo 13 djelatnika

Nema novooboljelih u Šibensko-kninskoj županiji, a broj oporavljenih rasteFoto: Ilustracija/Arhiva

Na području naše županije nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 83, a ozdravilo je ukupno 28 ljudi, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je sedam osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 320 osoba, od čega je 193 osobe kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 272 osobe.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

– Vezano za broj oboljelih zdravstvenih djelatnika i zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji, s jučerašnjim danom, u OVB ‘Hrvatski ponos’ Knin 13 je zdravstvenih djelatnika oboljelo od COVID-19, a 30 djelatnika je pod mjerama samoizolacije. U OB Šibensko-kninske županije imamo jednog oboljelog i 19 zdravstvena djelatnika u samoizolaciji. U Domu zdravlja Drniš i Zavodu za hitnu medicinu ŠKŽ oboljelih zdravstvenih djelatnika nema, a po dvoje ih je pod mjerama samoizolacije. U Domu zdravlja Knin i Domu zdravlja Šibenik nitko od zdravstvenih djelatnika nije pod mjerama samoizolacije i nema oboljelih – priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Broj oporavljenih osoba raste, a broj oboljelih se nasreću smanjuje zahvaljujući savjesnosti svih građana.

– I dalje apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite RH, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati – pozivaju iz Stožera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.