Hladno jutro

Nedjelja sunčana no uz povremenu naoblaku. Temperatura do 10°C

FOTO: Ilustracija, Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bura je u noći kako su prognoze i najavile oslabila i na nekim lokacijama gotovo prestala što je u kombinaciji sa vedrom noći i hladnim zrakom po visini stvorilo idealne uvjete za niske temperature zraka osim u kotlinama zaleđa tako i na dijelu obale.Minimalne vrijednosti se mjere upravo u cik zore, a među najhladnijima ovog jutra u Šibensko-kninskoj županiji je bio Knin gdje je tamošnja automatska meteo postaja izmjerila -6°C. Na agrometerološkoj postaji u selu Ivići na Miljevcima izmjereno je -5, dok je na 5cm iznad tla senzor izmjerio najnižu vrijednost od -7°C. Drniš, Skradin, Kistanje, Bilice imali su -4, Vodice, Zaton, Brodarica i Kijevo -3, Jezera i Putičanje -2, Pirovac, Žaborić, Stankovci -1.

Nula je izmjerena u Šibeniku i u Prvić Šepurine, 1 stupanj u Rogoznici, a po 2 stupnja iznad nule na otoku Žirju i na Punti Planka.

U Dalmaciji danas pretežno i djelomice sunčano. Slabe oborine i to susnježica i snijeg mogući su poddinarskom kraju, a slaba kiša na vanjskim otocima i otvorenom moru. Puhat će slab i umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, prema otvorenom moru moguće i jak, a navečer u okretanju na buru. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 10 °C.

IZVOR: Šibenikmeteo


Pratite nas i na društvenim mrežama: