Slaže se većina u Skupštini

Ledenko pozvao svoje birače da u nedjelju, 30. svibnja daju glas Marku Jeliću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sa tri osvojena mandata u Skupštini Šibensko-kninske županije Most i Domovinski pokret formirali su svoj klub vijećnika u kojem su Ivica Ledenko, Višnja Gojanović i Branko Dželalija te su pozvali svoje birače da u drugopm krugu izbora za župana glas daju Marku Jeliću.

– Most i Domovinski pokret na izbore na županijskoj razini su izašli zajedno . Koalicijskim predizbornim dogovorom su se obavezali ukoliko izborni rezultat to bude omogućio da formiraju zajednički klub vijećnika u županijskoj skupštini. Prva zajednička odluka Kluba županijskih vijećnika Most – Domovinski pokret je da se u drugom krugu izbora za župana Šibensko kninske županije podrži nezavisni kandidat Marko Jelić – navodi u priopćenju Ivica Ledenko.

Podsjetimo, koalicija Mosta, Domovinskog pokreta i Loze dobila je u nedjelju 3.567 glasova, odnosno 8,19 posto i sa svoja tri mandata očito će sudjelovati u formiranju skupštinske većine na strani Jelićeve i Petrinine liste.

Sigurno je, međutim, da bez vijećnika srpske nacionalne manjine neće biti moguće dobiti većinu. Oni imaju zagarantirana četiri mandata, a za sad su osvojili tek dva na koja svi već računaju. Kako je Šibenski portal pisao u utorak, za većinu u Skupštini trebat će imati 20 ruku, tako da su četiri vijećnika srpske nacionalne manjine itekako dobra ‘udavača’. No, kako su oni uvijek uz vladajuće, teško da će većina biti osigurana prije drugog kruga koji će donijeti novog (ili starog) župana jer je za očekivati da će vijećnici srpske nacionalne manjine tek onda odlučiti na čiju će stranu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: