U petak radionica za zainteresirane

LAG ‘MORE 249’: Objavljen novi natječaj za razvoj i povećanje konkurentnosti malih poljoprivrednih godpodarstava

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Lokalna akcijska grupa ‘MORE 249’ objavila je natječaj za provedbu operacije ‘Razvoj i unapređenje poslovanja malih poljoprivrednih gospodarstava’ s ciljem  pomoći malim održivim gospodarstvima koja su orijentirana na tržišnu proizvodnju, ali im nedostaju glavni resursi.

Također, cilj je i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja malih poljoprivrednih gospodarstava čiji se opstanak i razvoj temelji na potrebi za restrukturiranjem i povećanjem dodane vrijednosti.  Prijaviti se mogu obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), samoopskrbna poljoprivredna gospodarstva (SOPG), obrti, trgovačka društva (isključujući trgovačka društva čiji su osnivači i vlasnici javnopravna tijela) te zadruge upisane u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik OPG-ova (registrirani za poljoprivrednu djelatnost).

Područje koje obuhvaća ovaj LAG natječaj su općine Murter-Kornati, Tisno, Pirovac, Tribunj, Rogoznica i gradovi: grad Vodice te naselja grada Šibenika- Grebaštica, Žaborić, Jadrtovac, Brodarica, Krapanj, Zlarin, Kaprije, Žirje, Zaton i Raslina.

Radionica za zainteresirane prijavitelje održat će se 2. listopada 2020. u Maloj vijećnici Grada Vodica s početkom u 17 sati uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka, a natječaj i natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Podnošenje zahtjeva za potporu na ovaj natječaj traje od 12. listopada do 11. studenog 2020., ukupni iznos raspoloživih sredstava je 1.129.125 kuna, a iznos potpore po korisniku je 112.912,50 kuna s intenzitetom od 100 posto.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: