Nitko više nije na respiratoru

Još jedna osoba oboljela od COVID-19 u našoj županiji. Član je obitelji već zaraženog iz DrnišaFoto: Ilustracija/Arhiva

Osoba s područja grada Drniša, bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe, nova je zaražena koronavirusom na području Šibensko-kninske županije. Od početka epidemije, s današnjim danom, broj zaraženih osoba u našoj županije je 82 od kojih imamo 23 ozdravljene osobe, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 381 osoba, od čega je 244 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 323 osobe.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

– Sukladno Odluci o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Šibensko-kninske županije e-Propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije. Osobama koje nemaju prebivalište ili stalni boravak na području otoka Šibensko-kninske županije, odlazak na otok javnim linijskim prijevozom moguć je samo uz izdanu e-Propusnicu – priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Apeliraju i dalje na građane da se pridržavaju Odluka Stožera civilne zaštite RH, te mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Županijski, gradski i općinski stožeri CZ i dalje prate na svom području pridržavaju li se građani navedenih mjera, te zahvaljuju svima koji odgovornim ponašanjem čuvaju zdravlje svoje i svojih bližnji.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.