Roditelji i skrbnici pripremite dokumente

Imate li budućeg prvašića provjerite plan upisa za novu školsku godinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prijave za upis djece u prvi razred osnovne škole za sljedeću školsku godinu u Šibensko-kninskoj županiji trajat će od 27. do 31. siječnja. U prvi razred roditelji ili skrbnici upisuju djecu koja će do 1. travnja ove godine navršiti šest godina života te djecu kojoj je prošle godine odgođen upis. Upis se obavlja u školi po mjestu prebivališta.

U prvi razred mogu biti upisana i djeca koja će do kraja godine navršiti šest godina uz odgovarajuće rješenje županijskog Odjela za prosvjetu donesenog na temelju zahtjeva roditelja i prijedloga Povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta. Zahtjev za prijevremeni upis roditelji ili skrbnici moraju podnijeti Odjelu za prosvjetu najkasnije do 31. ožujka.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta obavljat će se od 31. ožujka do 15. lipnja, a nakon toga Povjerenstvo će sastaviti popise djece sposobne za upis u osnovnu školu i dostaviti ih školama. Roditelji ili staratelji koji ne prijave dijete na upis bit će prekršajno gonjeni.

Osnovne škole potom će obavljati upis djece u prve razrede do sredine lipnja, a iznimno do 31. kolovoza za djecu koja zbog opravdanih razloga ostanu neupisana.


Pratite nas i na društvenim mrežama: