Kazna je od osam do 15 tisuća kuna

Dožupanica Ukić Kotarac prekšila je mjeru samoizolacije i ide pred Prekršajni sudFoto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Slučaj kršenja mjera samoizolacije dožupanice Iris Ukić Kotarac potvrđen je i iz Policijske uprave šibensko-kninske, čiji su službenici nadležni za kontrolu provođenja i sankcioniranje kršenja protuepidemijskih mjera.

– Nastavno na upit izvještavam vas da su policijski službenici proveli izvide kojom prilikom je utvrđeno da je 45-godišnjakinja počinila prekršaj iz člank 47. stavka 2. točke 8. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Slijedom navedenog protiv 45-godišnjakinji je uručena Obavijest o počinjenom prekršaju te će biti podnesen Obvezni prekršajni nalog – izvijestio nas je Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko-kninske.

Podsjetimo, nakon što je Šibenski portal dobio informacije, provjerene u više izvora, i objavio da je zamjenici župana Iris Ukić Kotarac, kao kontaktu zaražene osobe, određena samoizolacija od 27. rujna do 7. listopada, a ona i dalje dolazi na posao, održava sastanke i nazoči javnim događanjima, za komentar smo pitali dožupanicu i župana Marka Jelića.

Nakon što su sa službenih stranica županije nestale sve fotografije koje potvrđuju kršenje mjera samoizolacije, te nakon dan i pol, stigao nam je i odgovor Ukić Kotarac u kojem se pokušava opravdati neznanje i prebaciti krivicu i odgovornost za cijeli slučaj na ‘neke stare strukture’ kojima bi kako kaže itekako odgovaralo da je ‘mogu izbaciti iz radnog procesa’.

Nevjerojatno je da, u svo vrijeme koliko traje pandemija, dožupanica Ukić Kotarac nije informirana o značenju mjere samoizolacije i načinu provođenja. Neznanje će sada, kao i svaki drugi građanin, moći braniti pred Prekršajnim sudom. Za prekršaj koji je počinila Zakon propisuje novčanu kaznu od 8.000 do 15.000 kuna.

Dožupanica krši mjere samoizolacije? Nemamo odgovor iz Ureda župana pa čekamo da postupanje završi policija

Iris Ukić Kotarac ili ne zna ili se pravi da ne zna što znači mjera samoizolacije


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.